Per Faurholt i Nybolig-butikken på Rosenvangs Allé i Højbjerg.

Per Faurholt i Nybolig-butikken på Rosenvangs Allé i Højbjerg. Foto: Jeppe Rafn

Per Faurholt stopper efter 39 år: Det har været fedt

Aarhus’ velnok mest kendte ejendomsmægler, Per Faurholt, sælger sine tre Nybolig-butikker, og går på pension

Af
Jeppe Rafn

”Det har været fedt, suverænt godt. Jeg er gået glad på arbejde hver dag og har mødt en masse spændende mennesker og haft nogle sindssygt gode medarbejdere.”

Efter 39 år som ejendomsmægler stopper Per Faurholdt og sælger sine Nybolig butikker i Højbjerg, Viby og Risskov. Det var egentlig planen at fortsætte indtil mindst sommeren 2021, hvor han ville kunne fejre 40 års jubilæum som selvstændig, men blandt andet persondataloven og den nye ferielov har givet ekstra administration, han synes er besværlig, og har fået den kendte Aarhus-mægler til at trække stikket nu i en alder af 65.

Dermed bliver der tid til at nyde livet sammen med hustruen Kirsten, som i sommer stoppede hos Nybolig Bruuns Bro Lejligheder, der ligger ved banegården i Aarhus.

Bruuns Bro

Faktisk var det Per Faurholt, som stik imod alle råd i 2004 åbnede mæglerbutikken i M.P. Bruuns Gade, der kun skulle sælge lejligheder for ikke at komme i karambolage med andre mæglere.

”Jeg blev advaret om at åbne Bruuns Bro. Det var et dumt sted, og man kunne ikke sælge lejligheder i Aarhus,” fortæller Per Faurholt, som fik modbevist skeptikerne.

”Det blev Danmarks i særklasse største Nybolig forretning, selvom den kun sælger lejligheder, og den er heldigvis stadigvæk en kæmpe succes.”

Begyndte i 1981

På det tidspunkt havde Per Faurholt for længst etableret sig som en meget succesfuld ejendomsmægler. Han var oprindeligt bankuddannet i Handelsbanken og var i forskellige aarhusianske afdelinger, indtil han i 1977 blev ansat hos Høm Huse, som dengang var Danmarks største byggefirma.

Men det gik den gale vej, for renten var skyhøj, og der blev solgt meget få huse, hvilket fik Per Faurholt til at hoppe ud som selvstændig. Han lejede et lille lokale i en tidligere købmandsforretning på Holme Ringvej i Højbjerg og etablerede sig i 1981 som ejendomsmægler.

”Det gik rigtig godt fra starten, nok fordi jeg havde været seks år i banken og fire år ved Høm. Tidligere kunder og kollegaer henviste til mig, og jeg fik tvangsauktioner fra kreditforeningen. Derudover havde jeg et stort netværk fra sportens verden. Jeg har altid dyrket og set meget sport, og der var enormt mange, der hjalp mig.”

I 1986 flyttede Højbjerg-butikken på grund af pladsmangel ind i de nuværende lokaler på Rosenvangs Allé, der sjovt nok også tidligere har været en købmandsbutik.

Foto: Jeppe Rafn

Trofaste medarbejdere

I dag har Per Faurholt inklusive ham selv 16 ansatte og samlet over 200 års ansættelse i sine tre Nybolig-butikker. De tungeste drenge, udover ham selv, er broren Kim Faurholt med 35 års ansættelse, Per Skadhede med 30 og Bo Kræmer med 25.

”Jeg er dybt taknemmelig over mine medarbejdere, som har været med til at bære succesen. Udskiftning blandt mæglerne er det værste, der kan ske, for når huskøbere efter 4-5 år begynder at skulle sælge igen, kommer de tilbage til den samme mægler, hvis man har gjort det ordentligt. Det er godt nok ikke mange, der har forladt os, og jeg har aldrig fyret nogen, så man kan sige, vi har ramt plet hver gang.”

”Jeg er stolt af, at vi har nogle rigtig gode forretninger og i mange år har haft nogle fantastisk gode medarbejdere. I 39 år har vi heller aldrig haft en sag i Klagenævnet, og vi har aldrig været i retten. Det er meget usædvanligt selv for meget mindre firmer. Vi har da lavet fejl, men så har vi erkendt fejlen og bare betalt ved kasse 1, selvom vi måske har haft mulighed for at vinde en sag eller indgå forlig.”

Søn overtager Risskov

Per og Kirstens yngste søn Mads er gået i farens fodspor og har i de seneste fire år været daglig leder af Nybolig Per Faurholt Risskov på Nordre Strandvej lige overfor Bellevuehallen.

”Mads er ekstremt dygtig og arbejdsom, og det har aldrig været på tale, at andre end ham skulle overtage i Risskov, hvor det går fantastisk godt. Vi har selvfølgelig spurgt ham, om han ville overtage alle tre butikker, men det har han hele tiden sagt nej til, selvom han elsker jobbet lige så meget som mig. Men der er forskel på at bygge noget op fra bunden og kunne styre væksten, som jeg har kunnet, og så pludselig blive indehaver af tre forretninger,” fortæller Per Faurholt.

Peter og Søren

De to Nybolig butikker i Højbjerg og Viby er i stedet solgt til Peter Dybvad og Søren Jensen, der i forvejen ejer tre Nybolig-butikker: Aarhus Vest, Tilst-Sabro og Galten-Skovby. De tre Aarhus-butikker var i 2018 alle blandt de blot fem Nybolig-butikker, som modtog kædens højeste interne anerkendelse.

”Peter og Søren har været gode kollegaer i mange år og er nogle super dygtige og sindssygt behagelige mennesker. Jeg kunne ikke forestille mig nogen andre, som skulle have de to forretninger,” siger Per Faurholt, som 1. april officielt afleverer nøglerne i Viby og Højbjerg til Peter og Søren og i Risskov til sønnen Mads.

Fremtiden

Per Faurholt vil dog fortsat have en tilknytning til sine snart tidligere butikker, da han har sagt ja til at lave lånevurderinger for Totalkredit. Hans nye ’job’ kan dog på ingen måde sammenlignes med det nuværende som indehaver, så den meget arbejdsomme ejendomsmægler får snart en hulens masse fritid, han ikke har været vant til.

”Jeg har en ret dårlig ryg, så jeg kan ikke længere holde til at spille fodbold, håndbold og golf, så det bliver ikke det, tiden skal gå med. Men vi går mange ture, Kis (Kirsten) og jeg, og vi har syv børnebørn, der alle bor i Aarhus, som vi gerne vil hjælpe, hvis de er syge eller skal til sport. Vi ejer også en del lejligheder rundt omkring i Aarhus, som vi administrerer, og så har vi et hus i Skagen, vi benytter meget, og er ved at bygge et hus i Spanien ved Malaga.”

          

Publiceret 26 March 2020 10:00