Arkivfoto: Øxenholt Foto

Arkivfoto: Øxenholt Foto

Grunden er købt:

Døgnbemandet brandstation på vej i Højbjerg

Østjyllands Brandvæsen forventer at indvie den nye station i 2023

Byrådene - og ejerne - i Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø Kommuner har nu banet vejen for etableringen af en nyopført, døgndækkende brandstation, som placeres på Søren Nymarksvej 6A i Højbjerg.

Det oplyser Østjyllands Brandvæsen i en pressemeddelelse.

Grunden er købt, og arbejdet med at etablere stationen påbegyndes i 2022. Indvielsen forventes at blive omkring 1. januar 2023.

"Der er lavet et meget grundigt projektarbejde i brandvæsenet, som nu fører til, at vi kan sætte underskrift på en købsaftale. Brandstationen bliver indrettet til et døgndækkende beredskab for seks brandmænd. Stationen bliver også forberedt til et eller flere ambulanceberedskaber, og samtidig skal den nye station huse et servicecenter for brandvæsenets store køretøjer, så vi kan anvende brandfolkenes beredskabstid til intern produktion," siger Kasper Sønderdahl, beredskabsdirektør i Østjyllands Brandvæsen.

Det er Orla Dambo, direktør i BOAX Ejendomme, som har solgt grunden til brandvæsenet, og han er glad for handlen.

"For os, der har ejendomme i området, er det selvfølgelig glædeligt, at vi kan hjælpe Østjyllands Brandvæsen med en lokalitet til ny brandstation. Vi ved, at det længe har været et stort ønske med afklaring af placering for brandfolkene. Men det er også en stor glæde for os at have brandvæsenet helt tæt på. Det giver tryghed i hverdagen," siger han.

Nu skal tiden indtil byggeriets start i 2022 gå med et omfattende arbejde med at finde ud af, hvordan byggeriet skal ende.

"Det har været afgørende at finde den bedst egnede lokalitet, så vi kan sikre optimale responstider for borgerne i den sydlige del af Aarhus Kommune. Nu hvor vi har lokaliteten på plads, så starter et omfattende involveringsprojekt med alle vores dygtige medarbejdere, så vi får designet et byggeri med bedst mulig funktionalitet i forhold til både arbejdsmiljø og trivsel," siger Kasper Sønderdahl.

dp

Publiceret 25 March 2020 19:12