Foto: Per Bille/ry-foto.dk

Foto: Per Bille/ry-foto.dk

Classic Race er aflyst:

"Det er med tungt hjerte"

Den aarhusianske racefestival afholdes først i 2021 igen

15.-17. maj skulle årets udgave af Classic Race Aarhus afholdes, men corona-krisen har nu også haft stor indflydelse på nordeuropas største racefestival.

Classic Race Aarhus har nemlig valgt at aflyse den store maj-fest, og afholder først næste udgave 28.-30. maj i 2021, oplyses det i en pressemeddelelse.

Aflysningen sker på grund af uvished om, hvorvidt man overhovedet kan og må afholde et arrangement af den størrelse til maj. Classic Race Aarhus’ ledelse og bestyrelse har fundet det urealistisk at gennemføre.

"Det er med tungt hjerte, at vi må udsætte årets løb, men der var ikke mere at gøre. Vi har i døgndrift afsøgt alle muligheder, men vi kunne ikke forsvare at afholde festivalen. Det vigtigste for Classic Race Aarhus er sikkerhedshensynet til vores gæster, kørerne, samarbejdspartnere, leverandører og ikke mindst vores 1.000 fantastiske frivillige," siger Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus.

De seneste uger har man desuden undersøgt mulighederne for at udsætte årets løb til for eksempel september, men det har ikke været muligt.

"Vi er afhængige af racerkørernes løbskalender, samarbejdspartnere, Mindeparkens tilgængelighed og vores frivillige – det har vist sig umuligt at få på plads senere i år."

Aflysningen er en hård økonomisk bet for arrangøren, men Classic Race Aarhus er trods alt optimistisk i forhold til fremtiden og løbet i 2021.

"Vi har fået rigtigt mange positive tilkendegivelser fra alle involverede, så vi er fortrøstningsfulde, og jeg kan garantere, at vi vil arbejde hårdt på at få et super event i 2021. Men selvfølgelig bliver det også en hård tid økonomisk. Så vi håber på opbakning fra sponsorer, samarbejdspartnere, myndigheder og enkeltpersoner. For det ville da være enormt trist for Aarhus, hvis verdens smukkeste racerløb, som hvert år samler 40.000 gæster fra ind- og udland måtte stoppe," fastslår Poul Dalsgaard.

Classic Race Aarhus vil i den kommende tid tage direkte kontakt til alle tilskuere, som har købt billetter via løbets hjemmeside.

dp

Publiceret 24 March 2020 15:38