Patrick Hansen fra Tilst skifter til Counter-Strike-giganten Astralis fra 1. juli 2020. Foto: Astralis Group

Patrick Hansen fra Tilst skifter til Counter-Strike-giganten Astralis fra 1. juli 2020. Foto: Astralis Group

Counter-Strike-stjerne:

Ung aarhusianer skifter til Astralis

24-årige Patrick Hansen, som er født og opvokset i Tilst, skifter til sommer til Astralis

gaming For mere end tre år siden mødte Lokalavisen Aarhus en ung Patrick Hansen, som på daværende tidspunkt var 21 år og spillede professionelt Counter-Strike for det danske hold Heroic. Her 3,5 år senere er han stadig professionel Counter-Strike-spiller, men klubben hedder fra sommer storholdet Astralis.

Hovedpersonen selv, som går under gamernavnet 'es3tag' skrev søndag aften en besked til sine 14.000 Twitter-følgere, som, oversat fra engelsk, lød på følgende måde:

'Sikke en overvældende følelse. Jeg er meget begejstret for at skulle bære den sorte trøje med den røde stjerne, men indtil da vil jeg selvfølgelig være 100 procent loyal over for mine nuværende holdkammerater og hjælpe dem på bedst mulig vis. Tak for alt støtten.'

En ekstra spiller

Sportsdirektøren hos Astralis Group, den tidligere landsholdsmålmand Kasper Hvidt, fortæller i en pressemeddelelse, at de håber, at tilføjelsen af Patrick Hansen kan være med til at lette arbejdsbyrden for de øvrige spillere.

"Vi har oplevet at måtte give en spiller en lang pause af helbredsmæssige årsager, og selv i dag har vi spillere, der ikke føler sig optimalt tilpas. Med denne beslutning kommer vi til at kunne arbejde med truppen og de enkelte spillere på en helt anden måde," siger han i pressemeddelelsen.

Patrick Hansens indlemmelse på det succesfulde danske hold kræver et nyt stort fokus, forlyder det.

"At have seks spillere til fem positioner kræver et andet mindset for alle på og omkring holdet. Vi skal gentænke det fysiske setup og finde metoder til at inkludere seks spillere i træning og forberedelser," fortæller Kasper Hvidt.

"Det er principielt ikke anderledes end i traditionel sport, men det er nyt i Counter-Strike og det kan selvfølgelig kræve lidt tid og ressourcer at få fuld udnytte af de nye forhold. Både spillere, træner og hele performance-holdet har været involveret i beslutningen, og vi er ikke i tvivl om, at det er den rette vej at gå," siger Kasper Hvidt.

Patrick Hansen bytter Heroic ud med Astralis til sommer 1. juli 2020, når hans nuværende kontrakt udløber.

mj

Publiceret 23 March 2020 14:50