Arkivfoto

Professor: "Urealistisk at tro, at skolerne åbner på denne side af sommerferien"

De aarhusianske skoler og uddannelsesinstitutioner åbner ikke lige foreløbig, det vurderer professor i virologi Allan Randrup Thomsen

Det offentlige Danmark lukkede for cirka halvanden uge siden. Private virksomheder blev opfordret til at gøre det samme og skoler, universiteter og institutioner blev lukket foreløbigt frem til 30. marts.

Og det kan meget vel blive længere. Også selv om kurverne med antallet af smittede i Danmark flader ud og smittespredningen bliver mindre, end vi har set i eksempelvis Italien og Spanien. Det siger professor i virologi Allan Randrup Thomsen fra Københavns Universitet.

- Hvis jeg skal være ærlig, vil jeg mene, det er urealistisk at tro, at skolerne åbner på denne side af sommerferien. Der har været en debat om, hvorvidt børn kan være smittespredere eller ej, men der er nye data fra Kina, der antyder, at der er mere infektion i børnene, end vi tidligere har fokuseret på, siger han til Berlingske.

Også professor Jens Lundgren fra Infektionsmedicinsk Afdeling på Rigshospitalet forventer, at nedlukningen vil blive forlænget.

Begge professorer udelukker ikke, at et egentlig udgangsforbud vil blive taget i brug, hvis ikke kurven knækker. Men de understreger, at det er en politisk beslutning.

am

Publiceret 23 March 2020 09:17