Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Far og søn med fantastisk corona-hjælp:

Tilbyder at handle ind for folk

25-årige Ahmed Achwah vil sammen med sin far gerne hjælpe folk i Solbjerg og omegn, der ikke selv har mulighed for at handle ind

Af
Jonas Wrede Hansen

Midt i en krisetid dukker der heldigvis også flere positive historier op om, hvordan folk er villige til at hjælpe hinanden. For eksempel når en far og en søn pludselig beslutter sig for at hjælpe borgere i et lokalsamfund med at handle ind. Det tilbyder 25-årige Ahmed Achwah nemlig sammen med sin far, Bilal el Achwah.

Sammen driver de Mamas Køkken i Solbjerg. Mandag holder pizzeriaet dog lukket, men i stedet for at holde fri, så har Ahmed Achwah sammen med sin far besluttet, at de gerne vil hjælpe folk med at klare hverdagsindkøb som dagligvarer eller medicin.

"Vi vil jo gerne bruge dagene fornuftigt, så nu hvor vi alligevel har fri, så tænkte vi, at det var en god måde at hjælpe folk, der måske ikke lige har mulighed for selv at handle ind," fortæller Ahmed Achwah til Lokalavisen Aarhus.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Amed Achwah (tv.) sammen med sin far, Bilal el Achwah. Mandag tilbyder de at handle ind for folk i Solbjerg-området.

Amed Achwah (tv.) sammen med sin far, Bilal el Achwah. Mandag tilbyder de at handle ind for folk i Solbjerg-området. Privatfoto

Han har dog ikke helt fri, men det holder ham ikke for at hjælpe med den gode gerning.

"Jeg har også et dagjob ved siden af pizzeriaet, men jeg arbejder hjemmefra i disse dage, så jeg kan godt hjælpe til," fortsætter han og oplyser, at det er derfor, at han sammen med sin far først tilbyder indkøbshjælpen mandag fra om eftermiddagen.

Uddeler håndsprit

Allerede søndag har Ahmed Achwah og Bilal el Achwah dog besluttet, at de gerne vil være på forkant med at gøre en god gerning for Solbjergs borgere. Derfor har de besluttet at give håndsprit ud efter først til mølle-princippet til de første 21 borgere.

"Vi tænkte, at vi ville købe nogle ekstra hjem, så vi kunne uddele dem. Jeg læste inde i Solbjerg-gruppen på Facebook, at der var flere, som manglede håndsprit, og derfor syntes vi, at det var en god idé," fortæller Ahmed Achwah, der oplyser, at håndspritten kan hentes hos Mamas Køkken søndag, men at det på ingen måde er tiltænkt som en reklame for pizzeriaet.

"Man behøver ikke at købe noget for at få en håndsprit. Vi vil bare gerne hjælpe i denne tid," fortsætter sønnen.

Har man behov for hjælp til indkøb fra mandag eftermiddag i Solbjerg-området, så kan Ahmed Acwah kontaktes på telefon 20726221.

Publiceret 22 March 2020 13:00