Foto:

Foto: Teknik og Miljø i Aarhus Kommune

Aarhusianske veje kan blive spærret hele døgnet under coronakrisen

I den i gangværende coronakrise kan virksomheder få tilladelse til også at arbejde, når trafikken normalt er allertættest

Vejarbejde I en storby som Aarhus er der under normale omstændigheder nogle regler, der skal følges, så store maskiner ikke spærrer vejene i myldretiden. Derfor er det normalt ikke tilladt at lave større projektet på og langs de vigtigste veje mellem klokken 6 og 9 om morgenen og 14 og 18 om eftermiddagen, hvis arbejderne forstyrrer trafikken. Derfor er byggearbejderne nødt til kun at arbejde disse steder mellem klokken 9 og 14, i weekenden eller om natten.

Men under corona-krisen er der opstået en særlig situation i og med, at der ikke længere er myldretid. Teknik og Miljø har derfor besluttet at opfordre entreprenører til, hvis det er muligt, at få gennemført større anlægsarbejder på og langs de større vejstrækninger, som de alligevel har planer om at lave, nu i stedet for at vente.

Det oplyser Teknik og Miljø i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

”Vi kan ikke tvinge nogen til at fremrykke projekter og gå i gang lige nu. Men vi håber, at det vil virke som en gulerod, at de kan lave arbejdet, når de vil. Selvfølgelig med måde, men vi vil være meget fleksible,” fortæller konsulent Thomas Langeland, Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen.

Aktuelt er der en spærring på Aldersrovej, hvor der kun er trafik i den ene retning. Der vil givetvis komme flere afspærringer i den kommende tid, fremgår det af pressemeddelelsen fra Teknik og Miljø.

jwh

Publiceret 22 March 2020 16:13