Foto:

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Corona-krise:

Bundsgaard er klar til at lukke legepladser og parker i Aarhus

Der kan komme yderligere corona-tiltag i Aarhus, hvis folk ikke følger anvisningerne

Af
Jonas Wrede Hansen

Aarhus kan blive lukket yderligere ned som følge af den nuværende coronakrise. Det kom frem på et pressemøde lørdag formiddag, hvor borgmester Jacob Bundsgaard (S) og politidirektør Helle Kyndesen fra Østjyllands Politi gjorde status over situationen i Aarhus.

"Selvom vi faktisk oplever, at aarhusianerne og østjyderne opfører sig rigtigt fornuftigt og tænker sig om, holder god afstand og ikke forsamles i større grupper end ti personer og i det hele taget bruger deres sunde fornuft, så er der alligevel grund til at indskærpe de her regler, der er kommet, som faktisk er lovgivning i øjeblikket. De skal overholdes," lød det indledningsvis fra Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S).

Det er et signal om, at det altså er vigtigt, at man overholder reglerne

Det er ifølge borgmesteren og politidirektøren ikke alle i Aarhus, der har været lige gode til at overholde de nye regler. Og med det gode vejr er der en risiko for, at endnu flere aarhusianere samler sig i større grupper udenfor. Derfor har Jacob Bundsgaard allerede taget det skridt at lukke ned de steder, hvor det er muligt at træne udendørs. Men han er også klar til at lukke flere ting ned, hvis det er nødvendigt.

"Det er et signal om, at det altså er vigtigt, at man overholder reglerne, og oplever vi, at det ikke kan lade sig gøre, så vil vi også være parate til at skride yderligere ind som at lukke legepladser eller lukke ned for vores parker de steder, hvor der er problemer," fortalte han på pressemødet, der blev holdt foran rådhuset i Aarhus.

Bøder kan blive en realitet

Ved siden af borgmesteren stod politidirektør Helle Kyndesen fra Østjylllands Politi i corona-sikker afstand, og hun kunne berette om, at de fleste overholder de nye regler.

Politiet har dog været nødt til at vejlede enkelte butikker om at holde lukket samt bede nogle aarhusianere om ikke at være flere end ti personer i en forsamling.

"Det er alt sammen foregået stille og roligt, og budskabet er blevet taget alvorligt," fortalte Helle Kyndesen på pressemødet, hvor hun også gjorde det klart, at politiet tager situationen dybt alvorligt og kan finde på at udstede bøder, hvis der er behov for det.

Se pressemødet herunder

Publiceret 21 March 2020 11:36