Malling Skole, ungdomsklubben og SFO'en er lukket i mindst 14 dage.

Malling Skole, ungdomsklubben og SFO'en er lukket i mindst 14 dage. Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix.

Coronavirus: Folkeskole i Aarhus lukker

Malling Skole lukker efter to tilfælde af corona-smitte blandt elever

Malling Skole er fra onsdag morgen lukket for elever og medarbejdere efter to tilfælde af corona-smitte på skolen. Skolen vil være lukket i mindst 14 dage for at undgå smittespredning blandt skolens elever og medarbejdere.

Ifølge en pressemeddelelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed er det to elever, der er smittet med coronavirus. De har ikke smittet hinanden, og smitten kan spores tilbage til et udenlandsk risikoområde.

De smittedes klassekammerater og enkelte lærere er allerede blevet eller vil blive kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed og sat i frivillig hjemmekarantæne.

De øvrige elever og alle andre, der har været på skolen i den sydlige del af Aarhus Kommune siden 6. marts, bør være opmærksomme på symptomer på coronavirus. Hvis man har feber, hoste eller åndenød, skal man ringe til egen læge eller vagtlægen og oplyse, at man har været på Malling Skole i samme tidsrum som personer smittet med coronavirus.

Man skal under alle omstændigheder ikke besøge sygehuse og plejecentre med videre, hvor der er personer, som vil være særligt udsatte, hvis de bliver smittet med COVID-19.

Skolens elever bør desuden ikke samles i større grupper uden for skolen, lyder formaningen fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Følger anbefaling

Malling Skole traf beslutningen om lukning tirsdag aften på baggrund af vejledning fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

"Det er en ærgerlig og besværlig situation, som vi gerne ville have været foruden, men vi ønsker på alle måde at bakke op om myndighedernes kamp for at inddæmme og forsinke corona-smitte. Derfor følger vi naturligvis de anvisninger, som Styrelsen for Patientsikkerhed har bedt os følge og lukker skolen fra og med i morgen tidlig” siger Aarhus Kommunes skoledirektør Martin Østergaard i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Skoledirektør Martin Østergaard Christensen.

Skoledirektør Martin Østergaard Christensen. Pressefoto

Mandag blev en femteklasse og to lærere fra skolen blev sendt hjem på styrelsens anbefaling.

Som konsekvens af beslutningen vil også den lokale fritids- og ungdomsklub samt skolens SFO være midlertidigt lukket.

Aarhus Kommune vil nu undersøge, hvad der kan gøres i forhold til blandt andet den manglende undervisning.

”Vi vil selvfølgelig gøre alt for hurtigst muligt at komme tilbage til en almindelig skoledag, når skolen åbner igen. Malling Skole er formentlig ikke den eneste skole i landet, der vil lukke. Derfor søger vi råd og vejledning hos Undervisningsministeriet og i KL, så vi får ens forhold for elever, forældre og medarbejdere,” siger skoledirektør Martin Østergaard.

Lokalavisen bragte tidligere i aften en artikel, hvor skoledirektøren ikke ville udelukke, at coronavirus ville lukke skoler i Aarhus:

Publiceret 10 March 2020 21:29