Keld Hvalsø fra Enhedslisten trækker sig fra byrådet i Aarhus Kommune.

Keld Hvalsø fra Enhedslisten trækker sig fra byrådet i Aarhus Kommune. Pressefoto

Enhedsliste-profil stopper i byrådet

Drømmejobbet får Enhedslistens Keld Hvalsø til at søge orlov på ubestemt tid fra Aarhus Byråd

Af
Maria Dalhoff

JP Aarhus

Et nyt job som regionskonsulent i handicaporganisationen Landsforeningen LEV har fået Enhedslistens byrådsmedlem Keld Hvalsø til søge orlov på ubestemt tid fra Aarhus Byråd.

Keld Hvalsø stopper 1. april, hvorefter suppleanten Peter Hegner Bonfils tager over.

"Jeg har det ikke vanvittigt godt med at stoppe nu. Der er nogen, der har stemt på mig og Enhedslisten og derfor har forventninger om, at man gør sit arbejde færdigt. Men vi er også hele mennesker, der har et liv uden for byrådssalen. Jeg har fået drømmejobbet, og det kan ikke kombineres med en plads i byrådet. Mit nye job kræver bl.a. meget aftenarbejde," siger Keld Hvalsø, der også var medlem af Aarhus Byråd fra 2002 til august 2008.

Dengang stoppede Keld Hvalsø også inden udløbet af en valgperiode, og begrundelsen for at stoppe i byrådet dengang var et stort arbejdspres. Keld Hvalsø kom i byrådet igen 1. januar 2018.

"Det har været hårdt at sidde i byrådet. Der har været rigtig meget arbejde," siger 55-årige Keld Hvalsø, der bl.a. er formand for Teknisk Udvalg og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget.

Vil ikke blande sig

Ifølge Keld Hvalsø, som var spidskandidat for Enhedslisten ved kommunalvalget i november 2017, har strukturen i byrådsarbejdet ændret sig i de senere år. Tidligere sad byrådspolitikerne eksempelvis med i en række komiteer i forbindelse med forskellige sager, fortæller han.

"Den slags er politikere nu trådt ud af, men det har ikke været en fordel. Der er mange store udviklingsprojekter i byen, som vi skal sætte os ind i uden egentlig at være inddraget i arbejdet. Det har ikke gjort det nemmere," siger han.

Posten som formand for Teknisk Udvalg bliver formentlig hos Enhedslisten, forventer Keld Hvalsø, som derudover ikke vil blande sig i, hvordan Enhedslistens to byrådsmedlemmer Lone Norlander Smith og Peter Hegner Bonfils vil fordele opgaverne mellem sig efter 1. april 2020.

Om det er et endeligt farvel til byrådspolitik er uvist for Keld Hvalsøs vedkommende.

"Det ligger ikke til mig at være definitiv. Byrådet er et fantastisk sted, og derfor søger jeg også i første omgang orlov. Hvis det viser sig, at min jobvirkelighed ændrer sig, så vil jeg forholde mig til det," siger Keld Hvalsø.

Publiceret 03 March 2020 15:26