I midten af andelsbolig-komplekset skal der være en stor, grøn have. Illustration: Kuben Management A/S

I midten af andelsbolig-komplekset skal der være en stor, grøn have. Illustration: Kuben Management A/S

Kommunen sælger stort Lisbjerg-område:

Andelsboliger og Randers Regnskov-have på vej

Et bæredygtigt andelsboligprojekt er på vej til Lisbjerg, efter byrådet har godkendt salg

Onsdag aften vendte Aarhus' politikere tomlen op til at sælge en del af et større område i Lisbjerg. Et område, der ligger tæt på Lisbjerg Buen.

Det gjorde de, efter Kuben Management A/S vandt et udbud for udvikling af grunden.

Udviklingsselskabet er kommet med er projekt, hvor der skal laves 4.672 etagemeter andelsboliger. Andelseboligforeningen skal bære navnet haveHUSENE, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Derudover skal der være en stor fælleshave midt i det hele.

Genbank og frugthave

Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, ser frem til, at projektet bliver realiseret.

"Det er et rigtigt interessant projekt, som lever godt op til kriterierne for Lisbjerg, som skal være en levende og interessant by. Det kommer til at bidrage positivt til livet i Lisbjerg med ambitionen om at åbne fælleshaven, så den også er for byens øvrige beboere. Jeg er også spændt på at se, hvad samarbejdet med Randers Regnskov fører med sig," siger han med henvisning til, at der skal laves et grønt skovbølte langs ejendommenes nordlige kant.

Her vil man samarbejde med Randers Regnskov om at lave en grøn genbank og skabe en lille frugthave, hvor man kan opleve forskellige danske plantearter og gå på opdagelse i områdets flora, fauna og kulturhistorie. Bæltet skal være for alle Lisbjergs borgere.

Illustration: Kuben Management A/S

Illustration: Kuben Management A/S

Kan skræddersy bolig

Stadsarkitekt Stephen Willacy er også begejstret for projektet.

"Det er et meget spændende projekt af flere grunde. For det første er der tale om en nyskabende varieret arkitektur, der indtænker fremtidige udvidelsesmuligheder, hvis/når familien bliver større. For det andet arbejdes der med forskellige fælleskabsmuligheder i gårdmiljøet, og for det tredje er Randers Regnskov inddraget i projektet, hvor der indtænkes rigtigt interessant biodiversitet i landskabsarkitekturen."

De mange andelsboliger skal appellere til både unge og ældre, og der vil blive bygget 44 boliger bestående af en blanding af townhouses, rækkehuse, etplansboliger og etageboliger i forskellige størrelser. Boligerne opføres på en i alt 8.233 kvadratmeter stor grund.

Hjertet i projektet er ifølge kommunen en fælleshave i midten, hvor der skal anlægges en offentlig sti, så øvrige beboere i Lisbjerg kan få glæde af haven.

De fremtidige købere får mulighed for tage del i designet af deres hjem og kan udvide deres bolig med op til 50 kvadratmeter, så det matcher individuelle ønsker og behov.

dp

Publiceret 27 February 2020 16:43