Unge Lystrup IF-spillere skal for en gangs skyld ikke løbe efter en bold, når der skal samles penge ind til et sponsorløb på søndag. Arkivfoto: FotoTrine,vildmedfoto.dk

Unge Lystrup IF-spillere skal for en gangs skyld ikke løbe efter en bold, når der skal samles penge ind til et sponsorløb på søndag. Arkivfoto: FotoTrine,vildmedfoto.dk

Sponsorløb skal skaffe penge til kunstgræsbane i Lystrup

Lystrup IF kæmper for at skaffe nok penge til miljøvenlig kunstgræsbane med flere forskellige tiltag. Seneste skud på stammen er et sponsorløb 1. marts. Indsamling har rundet 600.000 kroner

Af
Kim Skovrup Andersen

Indsamling Når kalenderen melder om forår - søndag 1. marts - har Lystrup IF valgt at arrangere et sponsorløb for at få endnu flere penge i kassen til klubbens kommende kunstgræsbane.

Camilla Hove er tovholder på sponsorløb-projektet. Hun spiller selv old girls i klubben og har været træner i syv år for sine to sønner.

"Vi forsøgte konceptet for et halvt år siden, da vi samlede ind til U13-drengenes tur til Limone Cup i Italien. Det fungerer super godt, og med en forholdsvis lille indsats kan man tjene penge. Og kommer der bare halvdelen af vores 750 medlemmer, kan vi samle et større beløb ind," siger Camilla Hove, som samtidig gerne vil sende et kærligt, men velmenende opråb til alle Lystrup-borgerne og forældre om, at det er nu, der skal støttes med noget økonomiske midler, hvis der skal komme kunstgræs ovenpå den nuværende grusbane inden årsskiftet.

Mandag eftermiddag blev det offentliggjort, at Juletræsfonden fra Lystrup har doneret 100.000 kroner til kunstgræsbaneprojektet i Lystrup. Fra venstre mod højre er det Torben Märcher, fodboldformand Susanne Pedersen og Torben Christensen, Dorte Groth, Jørn Bramming og Karsten Svensgaard fra juletræsfonden.

Mandag eftermiddag blev det offentliggjort, at Juletræsfonden fra Lystrup har doneret 100.000 kroner til kunstgræsbaneprojektet i Lystrup. Fra venstre mod højre er det Torben Märcher, fodboldformand Susanne Pedersen og Torben Christensen, Dorte Groth, Jørn Bramming og Karsten Svensgaard fra juletræsfonden. Foto: Per Dreyer

Det bekræfter Torben Märcher, der er ansat af Lystrup IF som projektleder og rådgiver for klubben til det administrative arbejde i forbindelse med den kommende kunstgræsbane. Märcher kender klubben særdeles godt, fordi han selv var fodbold-formand i en årrække. I dag lever han af at rådgive og projektere i forbindelse med etablering af kunstgræsbaner, som skyder op i mange steder i landet.

Har rundet 600.000

"Vi har rundet 600.000 af de 2.000.000 kroner, som vi gerne vil indsamle til projektet. Juletræsfonden fra Lystrup IF har doneret 100.000 kroner som dels stammer fra salget i julen 2019 og dels fra opsparede midler. Det er jo imponerende at donere sådan en pengesum til kunstgræsbanen," siger Torben Märcher om den seneste donation og tilføjer:

"De store penge får os til at rykke os hurtigt, og de små penge skaber noget bund og tilhørsforhold."

Det er Camilla Hove enig i.

"Et sponsorløb er med til at give et ejerskab for børnene, der selv har mulighed for at gøre en indsats. En ny kunstgræsbane vil få en kæmpe betydning for klubben. Der bliver liv i vores anlæg hele året, og vi bliver meget mere attraktiv som klub både for spillere og trænere. Og så skal vi ikke bruge tid og brændstof på at køre til Skæring eller Hornslet for at spille fodbold om vinteren," siger hun.

Selv sponsorløbet foregår søndag 1. marts klokken 10 til 12 på en rute på cirka en kilometer i et lukket stisystem, og det er meningen, at hver enkelte løber skal finde sponsorer, der hver betaler et aftalt beløb til projektet per omgang.

"Vi håber på noget forårsvejr, så der kommer rigtig mange løbere og opbakkende familiemedlemmer. Og vores klubhus åbner op for salg af mad og drikke," siger sponsorløb-tovholderen.

Fodbold-formand Susanne Pedersen og projektleder Torben Märcher vil også være til stede og fortælle om kunstgræsbane-projektet, og hvordan man kan støtte det yderligere.

"Jeg sætter mig ned sammen med bestyrelsen i april, og så må vi kigge på, hvor langt vi er. Vi skal kun bruge otte uger på at anlægge selve banen. Det er det administrative med godkendelser, tilladelser og udarbejdelse af udbudsmateriale, der kan tage tid, når først vi har pengene i hus. Derfor ville det være rart at have på plads her i foråret, så der kan stå en ny bane klar til brug inden årsskiftet," lyder det fra Torben Märcher.

Hvis man har spørgsmål til sponsorløbet, kan man henvende sig til Camilla Hove på camillahove@hotmail.com eller 28196062.

Publiceret 27 February 2020 07:00