Foto:

Foto: Kim Skovrup Andersen

Aarhus har fortsat Danmarks bedste hospital

Aarhus Universitetshospital bliver for 12. år i træk kåret som Danmarks bedste hospital af nyhedsavisen Dagens Medicin

For 12. år i træk kan Aarhus Universitetshospital kalde sig Danmarks bedste hospital. For i dag kårer nyhedsavisen Dagens Medicin Aarhus Universitetshospital til landets bedste i avisens konkurrence om Danmarks Bedste Hospital. Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Aarhus Universitetshospital har vundet i kategorien af universitetshospitaler, som omfatter de største hospitaler i Danmark. I denne kategori bliver Aarhus Universitetshospital nummer et foran Odense Universitetshospital, Rigshospitalet, og Aalborg Universitetshospital.

"Det er så vigtigt for patienter og pårørende, at hospitalet bevarer og udvikler sin høje faglighed. Jeg er imponeret over hospitalets mange ansatte, der hver dag yder en kæmpe indsats," siger Anders Kühnau (S), Regionsrådsformand for Region Midtjylland, i pressemeddelelsen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Glade medarbejdere fra Hjertesygdomme på Aarhus Universitetshospital, der har vundet behandlingsområdet PCI – en behandling, der kan fjerne forsnævringer i hjertets kranspulsårer.

Glade medarbejdere fra Hjertesygdomme på Aarhus Universitetshospital, der har vundet behandlingsområdet PCI – en behandling, der kan fjerne forsnævringer i hjertets kranspulsårer. Foto: Tonny Foghmar

Hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital, Poul Blaabjerg, glæder sig over, at hospitalet er i stand til at fastholde titlen og bevare et højt niveau i kvaliteten af patientbehandlingerne.

"Det her er først og fremmest godt for patienterne. For det vidner om, at vi har et meget højt fagligt niveau hos personalet, som udviser stor ansvarlighed for at fastholde kvaliteten i behandlingen af patienterne," siger han i pressemeddelelsen.

Han fortæller, at 2019 har været et udfordrende år for Aarhus Universitetshospital med økonomiske udfordringer, omorganiseringer og udflytning til det nye hospitalsbyggeri.

"Men vi har evnet at fusionere hospitalerne og samtidig holde fagligheden på højeste niveau. I den proces har samarbejdet mellem vores mange dygtige medarbejdere og ledere været et væsentligt kendetegn – og både faglighed og samarbejde vil være vigtige ledetråde i vores arbejde med at udvikle hospitalet fremover," fortsætter han.

Behandlingskvalitet er vigtigst

Aarhus Universitetshospital får syv førstepladser blandt de 64 behandlinger og undersøgelser, som hospitalet er blevet vurderet på. Desuden får hospitalet en række 2. pladser og 3. pladser.

Dagens Medicin har analyseret alle tilgængelige nationale data om kvaliteten af behandlingerne på landets sygehuse. I kåringen indgår også data fra Landsundersøgelsen for Patientoplevelser (LUP), hvor patienter over hele landet er blevet bedt om at svare på, hvor tilfredse de har været med deres besøg på hospitalet.

Men det er altovervejende kvaliteten af behandlingerne, der er afgørende for hvilket hospital, der bliver Danmarks bedste. Denne del vægter 90 procent, mens patienttilfredsheden vægter 10 procent.

Aarhus Universitetshospital ligger nr. 1 i kategorien af store hospitaler – både når det drejer sig om behandlingskvalitet og patienttilfredshed.

jwh

Publiceret 21 February 2020 10:18