Christoffer Broberg Flintholm fylder 40 år.

Christoffer Broberg Flintholm fylder 40 år. Foto: Bo Brinch.

Lystrup-iværksætter fylder 40 i fin form

Christoffer Broberg Flintholm, der har grundlagt virksomhedsfælleskabet officelab i Lystrup, fylder rundt

"Jeg synes, at det er for besværligt at drive virksomhed. Og så kunne jeg enten sætte mig ned med armene over kors - eller gøre noget ved det."

Sådan lyder den kommende 40 års fødselar Christoffer Broberg Flintholms første ord, når han indleder sin fortælling om, hvorfor han valgte at skabe officelab, der er et virksomhedsfællesskab beliggende i Lystrup.

For hvis der er noget, der ligger i hans vestjyske dna, så er det at udfordre 'plejer', selvom det kan være at svømme lige op mod strømmen.

Derfor startede han officelab for godt et årti siden med ønsket om at gøre det lettere at drive virksomhed. Som officelab har vækstet, har visionen udviklet sig til i dag at fokusere helt ned på individet - med ikke mindre end en målsætning om at skabe mere livskvalitet i hverdagen for det enkelte individ.

Efter at have fået sit svendebrev som tømrer i Thy, flyttede Christoffer Broberg Flintholm til Aarhus for at læse til bygningskonstruktør. Her stillede han første gang spørgsmålstegn ved 'plejer', for hvorfor sidder dygtige studerende og laver tegninger og beregninger på huse, som bare bliver smidt i skraldespanden? Derfor skabte han dengang et netværk mellem erhvervslivet og uddannelsesinstitutionen, så de studerendes arbejdskraft blev omsat til værdi - både for dem og erhvervslivet.

Den tankegang formede sig til det, der i dag er officelab i Lystrup. Hvor ikke kun konstruktører og bygherrer får glæde af hinandens kompetencer. Men 1.000 brugere fordelt på jobsøgende, studerende, iværksættere, vækstvirksomheder og etablerede virksomheder under samme tag i et fællesskab, hvor de deler ikke kun kvadratmeter, men viden og kompetencer. Det lyder måske lidt 70’er filosofisk, men for Christoffer Broberg Flintholm står formålet og effekten soleklar: Der skabes nogle rammer, hvor man bruger hinandens ressourcer og kompetencer bedst muligt, til gavn for virksomheden, medarbejderen og samfundet generelt.

"Kernen i min vision og faktisk også i fællesskabet er tillid. Hvis vi har tillid til hinanden, så ser vi ikke hinanden som konkurrenter men som samarbejdspartnere. Så bruger vi hinandens kompetencer til begges fordel - også selvom vi er indenfor samme branche. Med officelab skaber vi et miljø baseret på tillid, hvor vi tør at åbne op for vores forretning, vores kompetencer og ikke mindst vores udfordringer," siger han i en pressemeddelelse.

Christoffer Broberg Flintholm har grundlagt virksomhedsfællesskabet officelab i Lystrup.

Christoffer Broberg Flintholm har grundlagt virksomhedsfællesskabet officelab i Lystrup. Foto: Bo Brinch

Men hvorfor placere et nytænkende fællesskab i Lystrup? I en forstad der, for ti år siden gik under øgenavnet 'Gun City'. Også her går han bevidst og strategisk mod strømmen. I stedet for at vi alle sammen holder i kø ind til Aarhus, parkerer i det samme parkeringshus uden at se den blå himmel, køber de samme dyre lejligheder og skal arbejde ekstra for at få råd, så skubber Christoffer Broberg Flintholm mod mere decentralisering. Hvor der er plads til grønne arealer, hvor vi kan finde en parkeringsplads uden at holde i kø og hvor vi kærer os om hinanden.

De 40 år udløser altså ingen midtvejskrise hos iværksætteren. Som for 20 år siden, øjner han stadig masser af ting, der kan tages fat på, i stedet for at gøre som 'vi plejer'. Der hersker ingen tvivl om at thyboen fortsætter med en klar målsætning om at så mange som muligt får gavn af fællesskabs-konceptet.

Christoffer Broberg Flintholm fejres i øvrigt fredag 21. februar klokken 15-17 i officelabs egen café Kirstinelund med champagne og småanretninger. Alle venner af huset samt interesserede borgere er velkomne til en snak om fremtidens arbejdsplads.

ksa

Publiceret 20 February 2020 11:00