Der er endnu ikke fundet en dato for, hvornår den nye bager slår dørene op.Foto: VisitDenmark

Der er endnu ikke fundet en dato for, hvornår den nye bager slår dørene op.Foto: VisitDenmark

Kendt Aarhus-bager åbner nyt bageri og flytter produktionen dertil

Nu er der endelig fundet en bager til lokalerne i Kolind, der ellers længe har stået tomme

Af
Katharina Andersen

Kolind Han har gjort det før, og nu lykkes det igen: Kolind Bageri får atter nyt liv takket være Henrik Nielsen, HN Autocenter i Kolind, for inden længe slår Kenneth Trosborg, der er indehaver af bageriet Briançon ved Åboulevarden i Aarhus, dørene op for bageriet i Kolind.

Det glæder Henrik Nielsen, der mener, at bageren har en helt central betydning for byen.

"Det er Kolind by, der er vigtig for mig, for når bageren ikke er der, så kan alle de andre forretninger mærke det med det samme. En bager trækker så mange mennesker til, for mange vil rigtig gerne køre efter brød. Og så handler de som regel også i de omkringliggende forretninger," siger Henrik Nielsen.

Fundet via efterlysning

Henrik Nielsen har længe forsøgt at skabe liv i bageriet ved at tale med mennesker i og omkring Kolind, men det var først, da han gik ud med en offentlig efterlysning i TV, at der var bid.

"Vi kom ikke nogen vegne med den gammeldags metode med mund til mund, men da vi gik ud med en offentlig efterlysning efter en bager i TV2 Østjylland, så tog det fart. Det er vildt, hvilken effekt det har," siger Henrik Nielsen.

Kendt Aarhus-bager flytter ind

Det er Aarhus-bageren Kenneth Trosborg, der driver Briançon ved Åboulevarden i Aarhus, som rykker ind i lokalerne i Kolind, og han fortæller til TV2 Østjylland, at han glæder sig til den nye forretning.

"Bageriet i Kolind er et rigtig attraktivt bageri, og jeg kan godt lide det med at komme lidt uden for Aarhus og komme med noget godt i nogle af de små lokalsamfund. Vi beholder udsalget på Åboulevarden i Aarhus og kommer til at producere det hele i Kolind," siger Kenneth Trosborg.

Ifølge Henrik Nielsen vil den nye bager formentlig åbne indenfor en måned.

Publiceret 20 February 2020 19:35