Pressefoto

Lars Larsens allerførste butik genåbner med 'et godt tilbud'

Butikskæden Jysk med næsten 2.900 butikker blev grundlagt på Silkeborgvej i Aarhus

Butikskæden Jysk er i gang med at opdatere og genindrette sine butikker i Danmark. En af dem er butikken på Silkeborgvej 45 i Aarhus C, som ikke er en hvilken som helst Jysk butik. Det var faktisk den allerførste butik, som den nyligt afdøde købmandsmilliardær Lars Larsen åbnede.

Den åbnede 2. april 1979 med håndskrevne prisskilte - og genåbner fredag 28. februar 2020.

"Det betyder meget for mig at få lov til at være den, der står for genåbningen af vores allerførste butik. Det er fedt at få den udfordring, og jeg ser det som et skulderklap af en anden verden. Til gengæld giver det også tårnhøje forventninger, så der skal ikke være nogen fejl,” siger butikschef Morten Fjelsted i en pressemeddelelse fra Jysk.

Den 1.100 kvadratmeter store butik får en markant makeover med fokus på at udstille varerne bedre og indrette små miljøer i butikken, som kunderne kan gå på opdagelse i. Det blå gulvtæppe skiftes ud med et nyt lyst gulv, og disken bliver flyttet over til den modsatte væg, så medarbejderne kan se kunderne i øjnene, når de går ind i butikken.

”Flytningen af disken betyder, at vi bedre kan hilse på kunderne og hjælpe dem med det samme. Hele ombygningen giver os også et bedre overblik over, hvor kunderne bevæger sig hen i butikken, så vi kan sørge for at komme rundt til dem, hvis de har brug får vejledning,” forklarer Morten Fjelsted.

Lars Larsen var kendt for at træde direkte ind i danskernes dagligstue med 'et godt tilbud', og genåbningen bliver da også fejret med et 'godt tilbud' samt gratis kaffe og kage fra klokken 8. Klokken 9 klipper butikschefen snoren i selskab med Aarhus Kommunes viceborgmester Kristian Würtz.

"Det er ret imponerende at tænke på, hvordan en enkelt butik fra Aarhus har udviklet sig til en international kæde med butikker i 52 lande. Det vidner om, at man med nøjsomhed, flid og ærlighed, som var de bærende værdier for Lars Larsen, kan komme rigtig langt her i livet,” siger Kristian Würtz.

Jysk har i dag næsten 2.900 butikker i 52 lande, heraf 107 butikker i Danmark.

jr

Publiceret 19 February 2020 16:44