Privatfoto.

Borgere har taget kampen op for at få lys på cykel-strækninger

Tre dage i sidste uge dannede borgere i Elev lyskæde ved byens cykelstrækninger for at sætte fokus på manglende belysning

Af
Jonas Wrede Hansen

Trafiksikkerhed Det er ikke let at være cyklist i Elev. Det mener i hvert fald flere af byens borgere, som tirsdag, onsdag og torsdag i sidste uge forsøgte at sætte spotlight på problemet med nogle kreative aktioner i de tidlige og mørke morgentimer.

"Lys i mørket var overskriften, hvor vi med nogle aktioner gerne ville sætte fokus på, at der mangler belysning på vejene mellem Elev og Lystrup. Derfor stod vi tidligt op tre dage for at gå på cykelstier og veje med lyskæder for at sætte fokus på problemet," fortæller Mads Hulgaard, formand for Elev Borgerforening, som sammen med Fællesrådet for Lystrup, Elsted, Elev og Nye stor for aktionerne i vinterferien.

Han mener, at Elev er blevet overset i mange år, når det kommer til cyklisters sikkerhed.

"Aarhus Kommune vil gerne være et cykelområde, men der mangler altså lys i Elev. Vi kan ikke blive ved med at forvente, at de løfter, kommunen kommer med, holder vand. Vi er blevet stillet i udsigt, at de her ting skulle være i orden siden 2004 eller noget i den retning. Men der er ikke sket noget," fortsætter formanden for den lokale borgerforening.

100 deltog

Den holdning er Mads Hulgaard ikke alene om. I hvert fald vurderer han, at omkring 100 borgere fra Elev deltog i sidste uges aktioner.

"Det er gået rigtig godt. Det har jo fået bragt sagen på alles læber, og der er blevet afstemt forventninger. I lokalområdet er der skabt fokus på, at det her faktisk er supervigtigt," fortæller Mads Hulgaard, som mener, at det nu vil virke endnu stærkere overfor de aarhusianske byårdspolitikere, at det er en stor del af Elevs befolkning, der kræver at få lys på byens cykelstrækninger.

"Jeg har været med til de sidste ti år at råbe politikkerne op omkring det her problem," fortæller han og fortsætter:

"Man kan hurtigt blive en enlig svale. Det er ikke sikkert, at vi har været gode nok til at sige, at det var borgerforeningen, der stod bag henvendelsen. Det har været et spørgsmål om at finde ud af, hvor stor opbakning, der var. Nu kan jeg bevise, at der er opbakning til det her."

Den lokale borgerforening-formand har desuden modtaget et par opløftende takkemails fra borgere, som så aktionerne, og Mads Hulgaard er overbevist, at borgernes kamp for lys vil skubbe til de lokale politikere.

Publiceret 17 February 2020 09:27