Rune Sørensen og Esben Kragh Rasmussen fra Restaurant Hærværk til Michelin-uddeling i Trondheim i Norge.

Rune Sørensen og Esben Kragh Rasmussen fra Restaurant Hærværk til Michelin-uddeling i Trondheim i Norge. Foto: Aarhus Update

Aarhus-restaurant får ny Michelin-pris

Restaurant Hærværk får Michelinguidens bæredygtighedspris

Af
Jeppe Rafn

Michelin-guiden har i stigende grad fokus på bæredygtighed og har derfor indstiftet en bæredygtighedspris for at fremhæve restauranter, der mestrer bæredygtighed.

Modtagerne af bæredygtighedsprisen får et særligt emblem, som de kan reklamere med sammen med den Michelin-anerkendelse, de i forvejen har i form af en eller flere stjerner, bib gourmand eller Michelin-tallerken.

Ved dagens Michelin-uddeling i Trondheim i Norge blev sløret løftet for, at Restaurant Hærværk i Aarhus ifølge Michelinguiden er en af de nordiske restauranter, som er særligt bæredygtige.

Køkkenchef Rune Sørensen blev således kaldt på scenen for at modtage prisen sammen med en række andre køkkenchefer. Restaurant Hærværk i Frederiks Allé i Aarhus har i forvejen en Bib Gourmand, som er den flotteste anerkendelse fra Michelin lige under stjernerne.

Bæredygtighedsprisen blev givet til hele tre østjyske restauranter, idet også to restauranter på Djursland modtog den nye pris.

Det var vegetar-restauranten Moment i Feldballe og Molskroen ved Ebeltoft.

Publiceret 17 February 2020 19:06