Sekretær Gunner Andersen(t.v.) og formand Kurt Thomsen er klar med fiskestængerne og glæder sig til april, når de skal ud på vandet igen.

Sekretær Gunner Andersen(t.v.) og formand Kurt Thomsen er klar med fiskestængerne og glæder sig til april, når de skal ud på vandet igen.

Vejlby-forening fisker efter nye medlemmer

Graasejen Lystfiskerforening kan se frem til 20 års jubilæum, men kæmper for sin eksistens

Af
Kim Skovrup Andersen

SENIORLIV Hver onsdag mødes en række lystfiskere i Lokalcenter Vejlby. Det har de gjort siden 2000, og sammen kalder de sig for Graasejen Lystfiskerforening.

"Vi er opkaldt efter en fisk, men vi synes også navnet passer godt til os, fordi vi er grå og seje," siger Kurt Thomsen med et efterfølgende grin.

Han har været formand for Graasejen Lystfiskerforening i godt og vel syv år, og forinden var han kasserer i seks år.

"Vores gennemsnitsalder ligger på 79 år. De fleste her har fisket som drenge og har så genoptaget det som pensionister, hvor der jo er mere tid i kalenderen. Udover det sociale, så er det jo en fantastisk fornøjelse at fiske, og det kræver tålmodighed," fortæller formanden, som selv er 75 år.

Fylder 20 år til september

Til september kan Graasejen Lystfiskerforening fejre 20 års jubilæum, men der er en vis bekymring at spore.

"Vi er nede på tyve medlemmer. Vi har engang været oppe på fyrre, men folk falder fra af naturlige årsager, og der kommer desværre ikke så mange nye tid," siger formanden.

Et af de mere kendte medlemmer er den nu afdøde Nobelpris-modtager Jens Christian Skou, der svingede fiskestangen i klubben i mange år. Også i Norge, hvor en af mange fisketure stadig går hen en gang om året.

"Sådan er tur til Norge er helt ubeskrivelig. Naturoplevelserne, den friske luft og så stoltheden over at fange sin egen føde. Det ligger instinktivt i mennesket," fastslår Kurt Thomsen.

Ene kvinde

Det er dog ikke kun mænd, der medlem af senior-lystfiskerklubben.

80-årige Else Buchwald har været aktiv fisker alle år, og hun nyder at være ’ene høne’ i flokken.

"Jeg har det rigtig godt her i klubben og trives. Jeg har været med siden starten i 2000 og synes, vi er gode til at passe på hinanden, når vi er ude for at fiske," fortæller Else Buchwald, som er bosat på Langenæs i midtbyen, men altså finder vej til Vejlby hver onsdag, når der for tiden bindes fluer og fortælles lystfiskerhistorier med traditionelt store armbevægelser.

Graasejen Lystfiskerforenings eneste kvindelige medlem er Else Buchwald, og hun har været med i alle tyve år. Her binder hun fluer sammen med Knud Erik Nielsen., der har været medlem siden 2007.

Graasejen Lystfiskerforenings eneste kvindelige medlem er Else Buchwald, og hun har været med i alle tyve år. Her binder hun fluer sammen med Knud Erik Nielsen., der har været medlem siden 2007.

"Her er mange gode historier blandt os lystfiskere, så kan du selv trække fra,” siger en smilende Kurt Thomsen.

Ellers ser klubben frem mod foråret, når de skal ud i naturen.

”Vi går i vandet i april måned, og så står den ellers på et hav af fisketure. Vi har mange traditioner rundt omkring. Vi hyrer også en fiskekutter fra Bønnerup Strand, og så er vi på en årlig hornfisketur i maj, hvor vi altid griller en pølse bagefter, for man ved jo aldrig, om man fanger noget. Det er heller ikke så vigtigt, så længe man kommer ud i naturen og kan sidde i sine egne tanker og nyde det hele,” forklarer 77-årige Knud Erik Nielsen.

Hvis man er interesseret i at høre mere om lystfiskeri i klubben, kan man kontakte Kurt Thomsen på 24459611 eller på kkthomsen@webspeed.dk

Publiceret 16 February 2020 08:00