Byggeriet af 225 nye boliger og erhverv ved Søren Frichs Vej går i gang i maj i år og vil være færdig i 2022. Visualisering: C. F. Møller

Byggeriet af 225 nye boliger og erhverv ved Søren Frichs Vej går i gang i maj i år og vil være færdig i 2022. Visualisering: C. F. Møller

225 nye boliger på vej i nyt brokvarter

En hjørnegrund i nyt brokvarter langs Søren Frichs Vej skal rumme 225 boliger, som vil stå klar i 2022

Af
Jørgen Rye

JP Aarhus

Et helt nyt brokvarter, der skal strække sig fra Godsbanen mod Åbyhøj langs Søren Frichs Vej, vokser frem af jorden, og nu er der sat navn på endnu et projekt i den plan.

Det bliver A. Enggaard, der skal bygge 225 boliger og erhverv på hjørnet af Søren Frichsvej og P. Hiort-Lorenzens Vej, og heraf skal 43 boliger opføres til boligselskabet Alboa.

Frem mod 2022 skal der opføres en karrébebyggelse på i alt 17.000 etagekvadratmeter fordelt på boliger, erhverv og p-kælder, og byggeriet begynder i maj i år.

106 lejeboliger

Blandt investorerne er Ejendomsselskabet Olav de Linde, som får opført 106 lejeboliger, der kommer til at variere i størrelse fra 43 til 135 kvm, fortæller ejendomssselskabet i en pressemeddelelse:

"Boligerne vil være et-, to- og treværelses lejligheder og en håndfuld toetagers byboliger, og de bygges i New Yorker-stil med synlige murstensvægge, plankegulve og rå beton. Vi tænker kvalitet og gode materialer hele vejen rundt, så boligerne er langtidsholdbare. Desuden etableres der en ekstra p-kælder for at fremtidssikre områdets udviklingsmuligheder," siger Morten Sparvath Thomassen, tegnestuechef ved Ejendomsselskabet Olav de Linde.

Som et krav i lokalplanen skal 20 pct. af boligerne være almene boliger, og det bliver 43 lejligheder, der bygges for boligselskabet Alboa.

Bolig og erhverv

Karrébebyggelsen er en del af samme lokalplan som A. Enggaards eget byudviklingsprojekt ”Brokvarteret” på den tidligere Stark-ejede trælastgrund langs P. Hjort-Lorentzens Vej. Her er entreprenørvirksomheden i gang med yderligere tre karréer samt en enkeltstående bygning, der i alt kommer til at omfatte 700 nye boliger og erhverv, oplyser Jens Skinnebach, afdelingschef ved A. Enggaard.

Selskabet arbejder desuden på at udvikle et nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den gamle Falckgård-grund på Trindsøvej, der ligeledes bliver en del af kommunens nye brokvarter.

Publiceret 15 February 2020 12:42