Foto: Google Maps

Foto: Google Maps

Rejsetid halveret:

Smart teknologi afhjælper trafikkaos omkring stadion

Ny trafikteknologi har halveret rejsetiden omkring stadion ved store begivenheder

Når AGF har banket rivalerne fra Randers, og et velbesøgt Ceres Park skal vende snuden hjemad på søndag, så skulle det ikke tage så uendeligt lang tid at komme væk fra stadion i bil, som det tidligere har gjort.

Sådan lyder det fra Aarhus Kommune, som i en pressemeddelelse fortæller, at implementeringen af et intelligent signalanlæg omkring stadion kan halvere rejsetiden væk fra området.

Systemet er lavet for at undgå det trafikkaos, der kan være i området efter fodbold- og håndboldkampe eller store koncerter, og siden efteråret 2019 har Teknik og Miljø opgraderet signalanlæggene, så de indgår i ét samlet system.

Det kan styres og justeres centralt, men kan også selv opfange trafikmønstre og tilpasse sig derefter.

Og de første resultater tyder på, at systemet i den grad kan forbedre rejsetiderne.

"Vi har ventet spændt på de første resultater, og det viser sig heldigvis, at opgraderingerne har gjort en stor forskel. De har faktisk virket så godt, at rejsetiden ad eksempelvis Jyllands Allé mod Marselis Boulevard er mere end halveret i forhold til den normale afvikling, hvilket vi naturligvis kun være tilfredse med," siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, og tilføjer:

"Isoleret set er det jo et flot resultat, men det styrker også troen på, at en trafikcentral stadigvæk er den rette vej at gå i Aarhus. Derfor vil jeg med fornyet tro kæmpe videre for at få den nødvendige opbakning i byrådet, så vi kan få gang i en dynamisk overvågning og justering af byens infrastruktur, som vil spare aarhusianerne værdifuld tid hver eneste dag."

Ifølge Teknik og Miljø har den nye styring gjort, at rejsetiden ad Jyllands Allé efter en hjemmekam er forbedret så meget, at den nærmer sig den normale trafik. Ligeledes er rejsetiden ad Holmevej også kommet ned på et niveau, der ligner normaltrafik.

Rejsetiden ad Stadion Allé er derimod en smule forhøjet, og det kan ifølge forvaltningen skyldes en lang række usikkerhedsfaktorer som bløde trafikanter, der kører på vejbanen eller systemmæssige fejl som eksempelvis en detektor, der ikke virker optimalt.

Der mangler stadig opgradering af krydset ved Chr. Filtenborgs Plads. Derfor forventes det, at der først vil være en væsentlig bedre trafikafvikling væk fra stadion ad Kongevejen efter AGF’s kamp mod Hobro d. 28. februar.

dp

Publiceret 14 February 2020 12:01