Der er te med urter, der virker beroligende og afslappende, som man kan nyde, inden man går til ro.

Der er te med urter, der virker beroligende og afslappende, som man kan nyde, inden man går til ro. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Nyt pop-up hotel er åbnet i Aarhus med kun ét værelse

Bedre Nætter er navnet på et helt nyt hotel, der netop har slået dørene op i Mejlgade i det centrale Aarhus

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

hotel Det nyåbnede hotel i Mejlgade 48C er ikke, som hoteller er flest.

Hos Hotel Bedre Nætter er der nemlig kun ét værelse, og indtil videre eksisterer det kun ind til april. Til gengæld skræddersyer folkene bag hotellet din nattesøvn, så den bliver ekstra god.

Gæsterne skal udfylde et spørgeskema på forhånd, hvor de blandt andet oplyser, om de sover på ryggen, siden eller maven, om de sveder, fryser og så videre om natten. På den måde får man den helt rigtige springmadras, topmadras, dyne og pude til natten i rummet, der er malet i en mørkeblå farve med hvidt tyl hængende ned fra loftet omkring sengen. Og ingen koldt lys, som er forstyrrende for søvnen.

Presseansvarlig for Bedre Nætter, Charlotte Linck i dobbeltsengen, som bliver tilpasset de enkelte gæsters søvnbehov.

Presseansvarlig for Bedre Nætter, Charlotte Linck i dobbeltsengen, som bliver tilpasset de enkelte gæsters søvnbehov. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

"Vi bruger en del tid på at tilpasse sengen hver gang til den enkelte. Det er helt bevidst, at lokalet er mørkt. Det er for, at kroppen skal omstille sig, så den er klar til at komme i en dyb søvn. Vi ved, at der er rigtig mange, der sover dårligt om natten, og med det her hotel vil vi gerne dele vores erfaring og hjælpe folk til at få en bedre nattesøvn," fortæller Charlotte Linck, presseansvarlig hos Bedre Nætter på Vesterbro Torv, der står bag hotellet.

Kun ét indtil videre

Foruden soverummet, som man træder ind i, når man har åbnet døren og gået opad de få trappetrin i den lilla-malede minientre, er der også et loungeområde. Her kan man i bløde stole drikke en kop godnat-te med urter, der hjælper på søvnen og gør en afslappet, mens man læser i en af videnskabs- eller eventyrbøgerne, der står på den grønne reol med masser af grønne planter - blandt andet aloe vera-planter, som er godt for klimaet, og hvis man snorker.

Ved reolen er der te, spil og bøger, man kan slappe af med.

Ved reolen er der te, spil og bøger, man kan slappe af med. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

"Vi har sat bananer, vindruer og valnødder frem, som gæsterne må tage af. Det er alt sammen medvirkende til, at musklerne og kroppen slapper af. Der er intet koffein, sukker eller andet opkvikkende i rummet - kaffen må man vente med, til man får serveret morgenmaden," siger Charlotte Linck.

Langt bad og yoga

For at få styr på tankemylder, som mange oplever, når de skal sove, er der indrettet et meditationsrum med yogamåtter, et vamset, blødt, blåt gulvtæppe og tyl på væggene, hvor man kan få styr på sine tanker til beroligende musik, inden man bevæger sig ud til det hvide badekar. Hotel Bedre Nætter råder til, at man tager sig et langt, varmt bad med masser af lavendelolie, så kroppen kan blive godt afslappet og klar til at putte under dynen.

I meditationsrummet kan man gå ind og slappe af og få styr på sine tanker, inden man skal sove.

I meditationsrummet kan man gå ind og slappe af og få styr på sine tanker, inden man skal sove. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Hotel Bedre Nætter anbefaler, at man tager sig et langt, varmt bad, inden man putter under dynen.

Hotel Bedre Nætter anbefaler, at man tager sig et langt, varmt bad, inden man putter under dynen. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Der er blandt andet lavendelolie, man kan bruge, som gør, at kroppen slapper af.

Der er blandt andet lavendelolie, man kan bruge, som gør, at kroppen slapper af. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

"Når man har taget et bad, så anbefaler vi, at man bruger den magnesium-spray, vi har til at stå, så man kommer helt ned i gear," siger den presseansvarlige og fortsætter:

"Det er skærmfrit hos os. Vi kan selvfølgelig ikke bestemme, om gæsterne kigger på deres mobiltelefoner, men vi fraråder det, for lyset fra telefonen er ikke godt, når man skal sove. Vi har heller ikke krimier på hylden med bøger, for de kan få pulsen til at stige."

          

Produceret af Palle Hansen, TV Aarhus

Flere værelser på længere sigt

Indtil videre er det lille hotel med det ene værelse kun åbent frem til 12. april, men der er mulighed for, at det enten bliver forlænget, eller at Bedre Nætter finder et andet sted, hvor hotellet kan opføres permanent og med flere værelser.

"Vi har haft en kæmpe efterspørgsel, efter vi åbnede 11. februar. Det strømmer til med børnefamilier, der har brug for en god nats søvn og midaldrende par, der gerne vil sove her. Hvis vi kan finde de rette lokaler, og hvis det giver mening, så kunne det være fedt at åbne et sted med flere værelser," siger Charlotte Linck.

Det koster 299 kroner for en nat inklusiv morgenmad at sove på hotellet.

"Det vigtigste for os har været, at vi kan sprede vores viden omkring søvn, og så er det op til gæsterne selv at tage det med herfra, som de kan bruge til noget i forhold til søvnen. En god nats søvn skal ikke begrænses af økonomien," pointerer Charlotte Linck.

Publiceret 13 February 2020 14:30