Foto:

Foto: Adobe Stock

Aarhus sætter overraskende rekord:

Turisterne valfarter fortsat til byen

Dugfriske tal fra Danmarks Statistik viser langt flere hotelovernatninger på aarhusianske hoteller i 2019 end året forinden

Gæsterne strømmer fortsat til Aarhus, og byens hoteller har igen sat rekord, fremgår det af en pressemeddelelse fra Visit Aarhus.

932.106 overnatninger var der i 2019 på aarhusianske hoteller, hvilket er over 39.000 flere end i 2018, oplyser Visit Aarhus, der bruger tal fra Danmarks Statistik.

”De flotte tal bekræfter, at Aarhus fortsat udbygger sin rolle som attraktiv turistdestination, og samtidig har vi i de senere år fået et øget hotel-udbud, der kan imødekomme behovene fra flere typer af gæster,” siger direktør Pia Lange Christensen, VisitAarhus, i pressemeddelelsen.

Den hidtidige rekord i hotelovernatninger blev sat i 2017, da Aarhus var Europæisk Kulturhovedstad, hvor hotellerne registrerede 920.000 overnatninger. VisitAarhus-direktøren lægger da heller ikke skjul på, at der nok er flere, som er overrasket over, at byen fortsætter med at hive flere turister til byen, selvom kulturhovedstadsåret nu ligger flere år tilbage.

”Mange havde spået, at antallet af gæster ville falde efter 2017, men kulturhovedstadsåret har tværtimod været med til at sætte et varigt spotlight på Aarhus og hele Aarhusregionen, hvor der er skabt en ny dynamik med spændende attraktioner, store events og konferencer og en top-moderne hotelkapacitet," fortsætter Pia Lange Christensen

“Det er positivt, at der er øget efterspørgsel i Aarhus, hvilket vi tydeligt mærker på vores tre hoteller i byen. Eksempelvis ser vi en stigning i internationale gæster. Det lover godt for vores kommende storsatsning på Aarhus Ø, et hotel og konferencecenter tegnet af Bjarke Ingels og skabt i samarbejde med byudvikler Rune Kilden og Anders Holch Povlsen,” siger Jesper Buus, Scandics distriktsdirektør i Vestdanmark.

Stigningen i hotelovernatninger i 2019 er især båret af danske gæster, der går frem med 8,6 procent i forhold til 2018, mens der har været et lille fald i antallet af udenlandske gæster på knapt 5,2 procent. Et beskedent fald i svenske og norske gæster i 2019 modsvares af en stigende interesse fra især hollandske, men også tyske, amerikanske og franske gæster. Byens hoteller mærker den stigende interesse for Aarhus. Direktøren for VisitAarhus ser frem mod endnu et stort turistår i 2020.

”Aarhusregionen står stærkere end nogensinde, og vi har et stort potentiale for fortsat udvikling og vækst i turismen med både konference-, krydstogt- og feriegæster. Allerede nu har vi aftaler om en række store, internationale konferencer i de kommende år, og med 42 krydstogtanløb i år er der lagt op til en rekord i antallet af krydstogtgæster på over 90.000,” siger Pia Lange Christensen.

jwh

Publiceret 11 February 2020 15:57