Mette Susanne Skautrup og Peter Sporleder.

Mette Susanne Skautrup og Peter Sporleder. Pressefoto

Præst skifter parti - fortsætter i Aarhus Byråd

Peter Sporleder skifter fra Venstre til De Konservative

"Det sociale område betyder meget for mig. Jeg mener, at vi har for mange hjemløse i Aarhus Kommune. Og vi har også for mange ensomme borgere, som vi skal tage os bedre af. Som præst og krigsveteran fylder socialpolitikken meget for mig, og jeg glæder mig til at have mere fokus på dette område i den konservative gruppe den kommende tid," siger byrådsmedlem Peter Sporleder i en pressemeddelelse fra Det Konservative Folkeparti.

Sporleder, der er præst ved Holme Kirke, har besluttet at skifte parti. Han har forladt Venstre til fordel for De Konservative, som dermed går fra én til to medlemmer af byrådet i Aarhus.

I byrådet bliver han partikollega med Mette Susanne Skautrup, som nævner flere områder, hvor hun og Sporleder deler holdning.

"Peter Sporleder er meget bevidst om, at vi skal passe godt på Aarhus’ fine gamle bygninger, og at vi skal renovere fremfor at rive ned. Og så er han meget optaget af, at vi får skabt grønne områder i vores midtby, så det hele ikke går op i højhuse, byfortætning og brosten," siger Mette Susanne Skautrup.

Det nye konservative byrådsmedlem fortsætter i sundhed- og omsorgsudvalget, børne- og ungeudvalget, kulturudvalget og folkeoplysningsudvalget.

Peter Sporleder blev valgt ind i byrådet ved det seneste kommunalvalg i 2017, hvor han fik 1.088 stemmer. Han er 48 år, far til tre og bor med sin familie i Højbjerg, hvor han er præst ved Holme Kirke.

jr

Publiceret 07 February 2020 00:00