Foto:

Foto: Adobe Stock

Rådmand vil øge antallet af p-pladser til elbiler

Bünyamin Simsek vil i løbet af foråret have langt flere reserverede p-pladser til elbiler i Aarhus

Selvom Danmark ikke ligefrem er frontløber på antallet af elbiler i trafikken, så stiger antallet støt - også i Aarhus.

Derfor vil Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, imødekomme udviklingen ved at øge antallet af reserverede p-pladser til de eldrevede køretøjer i år.

I dag er der 33 af den slags i Aarhus, men i løbet af foråret 2020 skal antallet øges til 86. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

"Det er egentlig en simpel sag. På offentlige veje har vi 122 p-pladser ved ladestandere, men kun 33 p-pladser er reserveret til elbiler. Det tal skal selvfølgelig øges," siger rådmanden.

I august 2019 besluttede byrådet at øge antallet af reserverede pladser til 54, men rådmanden mener ikke, at det er nok.

For at sikre, at pladserne bliver brugt til ladning, indføres en 3-timers tidsbegrænsning på pladserne fra klokken 08-23 fra mandag til lørdag og klokken 08-18 om søndagen.

For at tilgodese beboere med elbil, vil beboerparkeringslicenser ophæve tidsbegrænsningen fra klokken 17.00 alle dage, så beboere kan parkere frit derefter.

"Tiltaget vil øge fleksibiliteten for byens elbil-brugere. Vi giver dem mulighed for at lade op uden at skulle betale for parkeringen, men da vi samtidig begrænser perioden til tre timer, sørger vi for, at der også sker en løbende udskiftning på pladserne. På den måde vil flest mulige få glæde af tiltaget," siger Bünyamin Simsek.

Ved årsskiftet 2020/2021 vil det blive vurderet, om antallet af reserverede p-pladser til elbiler skal øges yderligere.

Teknik og Miljø vil desuden tage initiativ til, at andre magistratsafdelinger i kommunen også bidrager til at øge udbuddet af lademuligheder.

"Nu øger vi i Teknik og Miljø antallet, men der er også behov for, at der kommer lademuligheder ved biblioteker, idrætsanlæg, skoler med mere, hvor en stor del af byens borgere og gæster har deres dagligdag. Derfor vil vi foreslå, at alle magistratsafdelinger byder ind og tager et medansvar for at løfte denne dagsorden," siger rådmanden.

dp

Publiceret 04 February 2020 17:07