Illustration: Colorcloudstudio

Illustration: Colorcloudstudio

Opsigtsvækkende idé til nyt stadion:

Vil placere løbebanen på taget

Kommunen har modtaget et idéoplæg til, hvordan et nyt stadion kan se ud

Af
Danni Paulsen

Processen med udviklingen af stadionområdet, Kongelunden, er godt i gang.

Lind Invest og Sallingfondene har lovet at smide en halv milliard i projektet, og der er afsat otte millioner kroner til, at den nyudnævnte projektdirektør Trine Ribergaard Skammelsen kan løbe det hele i gang.

Hun kan samtidig glæde sig over, at borgere, arkitektvirksomheder, diverse interessenter og mange andre allerede i stor stil byder ind med idéer til, hvordan fremtidens Kongelunden kan komme til at se ud.

Forleden modtog kommunen et idéoplæg fra den aarhusianske arkitektvirksomhed Colorcloudstudio, som Lokalavisen Aarhus har fået aktindsigt i.

Illustration: Colorcloudstudio

Illustration: Colorcloudstudio

Oplægget fokuserer på stadionet og den forhadte løbebane, som AGF og klubbens fans i årevis har bandet langt væk og klandret for at ødelægge stemningen.

Ganske opsigtsvækkende har arkitekt og indehaver af Colorcloudstudio, Tommy Bruun, fået den idé at hæve løbebanen op på stadionets tag.

"Aarhus Stadion har en fantastisk beliggenhed. Det er hver gang en oplevelse at komme til området. Turen gennem skoven er enestående og iscenesættende for både den kollektive og den personlige oplevelse. Denne oplevelse forstærkes gennem forslagets store tagskive, der vil komme til at fungere som en svævende aktivitetsplads i skoven - i trækronernes rum. Et trækplaster for aktiviteter i området – ikke kun sportslige, men også sociale aktiviteter. Det er vigtigt at stedet er levende, også på det tidspunkt, hvor der ikke lige er en fodboldkamp," lyder det fra Tommy Bruun i oplægget.

Hans idé går i grove træk ud på, at stadionet skal have mobile tribuner og et mobilt tag, så der kan lukkes af til eksemplevis koncerter eller store messer.

På det blå tag skal løbebanen så være, mens der også kan gøres plads til en mini-fodboldbane, længdespring, en driving range, et friluftsbad til konkurrencer, små tribuner og opholdspladser.

Der skal være adgang fra både nord- og sydsiden, hvor sidstnævnte kan være niveaufri adgang fra området med væddeløbsbanen.

"Ved hjælp af mobile tribuner og et mobilt tag kan sceneriet ændre karakter fra bold til bal. Fleksibilitet er et stort ønske generelt i nutidens byggeri, og hvis vi med ét slag kan tilfredsstille tilskuere, spillere, borgere og brugere af stedet er vi kommet langt."

Indtil videre anslås det, at der vil være i omegnen af 400 millioner kroner til at bygge et nyt stadion. Det tal kan dog nå at ændre sig mange gange.

Illustration: Colorcloudstudio

Illustration: Colorcloudstudio

Publiceret 03 February 2020 17:17