Illustration

Illustration

Rådmand vil fremtidssikre Bering-Beder-vejen

Rådmand Bünyamin Simsek (V) foreslår nu byrådet at igangsætte anlægsarbejdet af Bering-Beder til april

Der skal ske noget med Bering-Beder-vejen. Det fortæller rådmand Bünyamin Simsek (V) i en pressemeddelelse, som er udsendt af Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Rådmanden peger på prognoserne for trafikudviklingen, som viser, at trafikken vil stige så kraftigt, at den planlagte såkaldte almindelige 1+1-vej ikke vil være tilstrækkelig, og at der om få år vil være behov for at udvide vejen. Derfor advarer han mod at fravælge dele af projektet for at spare på det.

”For mig at se er det vigtigste allerede nu at begynde at diskutere, hvordan vi finder midler til at få vejbanen udvidet til 2+1 – og senere til fire spor. Et forsøg på en besparelse nu, ved ikke at anlægge vejen forberedt til udvidelse, vil være kortvarig og koste os flere penge på længere sigt," siger han i pressemeddelelsen.

Han gør også opmærksom på, at der i forbindelse med anlægsprojektet er gennemført ekspropriationer med baggrund i beslutningen om 2+1-vej og tilslutninger til Mårslet og Beder Landevej. Samtidig vil et eventuelt fravalg af det foreslåede anlægsprojekt betyde, at det igangværende udbud skal annulleres, og at projektet vil blive væsentligt forsinket, så vejen ikke kan åbne i 2022, som byrådet ellers har fremsat ønske om, fremgår det af pressemeddelelsen.

For at opnå den fulde effekt af den nye vej i forbindelse med myldretidstrafikken er Teknik og Miljø desuden i dialog med Vejdirektoratet om udbygning af de statsejede rampekryds ved Aarhus Syd-motorvejen og E45. Disse udgør allerede i dag en flaskehals for Torshøjvej. Denne udbygning forudsætter, at finansieringen heraf kommer på Finansloven.

jwh

Publiceret 31 January 2020 13:31