Skolevejen i Mårslet bliver mere sikker, når Aarhus Kommune påbegynder arbejdet i uge syv.

Skolevejen i Mårslet bliver mere sikker, når Aarhus Kommune påbegynder arbejdet i uge syv. Grafik: Aidin Esmaeli

Skolevejen i Mårslet bliver mere sikker

Der kommer fodgængerovergang, bump, mere lys og et forlænget fortov ved skolen i Mårslet

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

skole Smilene og tilfredsheden er stor i Mårslet for tiden, for der er nemlig sat cirka 350.000 kroner af til at forbedre sikkerheden omkring skolevejen ved Mårslet Skole.

Fortovet på Obstrupvej bliver forlænget, ligesom der kommer en fodgængerovergang, mere lys og et bump, som skal nedsætte hastigheden.

Souschef på Mårslet Skole, Kurt Iversen er meget tilfreds med, at Aarhus Kommune i uge syv går i gang med forbedringerne, der er en del af skolevejsanalysen tilbage fra 2017.

"Der har været mange småprojekter i gang i Mårslet gennem de seneste år omkring sikre skoleveje. Vi har været begunstiget af, at der er mange forskellige interessenter omkring det i Mårslet. Der er en del tung trafik i byen, og når vejen til skole bliver farlig, så kører forældrene børnene i skole," siger Kurt Iversen og fortsætter:

"Efter vi har fået vores multihal, oplever vi, at der er kommet mere trafik og flere børn, der skal krydse vejen for at komme til hallen, så med de nye tiltag kan vi snart ikke få flere positive af slagsen."

Mere sikkert for patruljen

Flere steder omkring skolen står der skolepatrulje om morgenen, og især der, hvor der ikke er noget fortov, er det ikke sikkert - heller ikke for skolepatruljen.

"Med forbedringerne betyder det, at skolepatruljens opgave bliver gjort mere sikker, så vi er rigtig glade," lyder det fra Mårslet Skoles souschef.

Han håber og tror, at med den mere sikre skolevej, vil der være færre forældre ved skolen om morgenen.

Skolevejen i Mårslet bliver forbedret, og det betyder, at Obstrupvej bliver spærret i uge syv.

Skolevejen i Mårslet bliver forbedret, og det betyder, at Obstrupvej bliver spærret i uge syv. Foto: Aarhus Kommune

"Hvis forældrene føler, at skolevejen er sikker, så kører de ikke deres børn i skole," konstaterer Kurt Iversen og pointerer, at der har været et rigtig godt samarbejde med Aarhus Kommune omkring hele projekt sikker-skolevej.

Tilfredshed i fællesrådet

Anette Poulsen er en del af fællesrådet i Mårslet og sidder også med i byrådet for Socialdemokratiet. Sammen med både politiker-kolleger og fællesrådet kæmper hun for, at skolevejene i Aarhus bliver sikre.

"Det er vigtigt, at vi har fokus på sikre skoleveje. Vi arbejder i fællesrådet også på, at der kommer flere sikre stier i Mårslet, som fører op til skolen og forbinder byen. På længere sigt ønsker vi i fællesrådet, at der kommer mere lys eller en tunnel, så man ikke skal passere banen for at komme overvejen, men det er en fremtidsdrøm," siger Anette Poulsen og fortsætter:

"Det er godt for børnene i Mårlset, at skolevejen bliver mere sikker, og for forældrene, så det er mere trygt for dem at sende deres børn af sted i skole, så de selv kan komme i skole, og det hjælper også på trængslen i trafikken på stedet."

Omkørsel i et par uger

Chris Harlev Thomsen, ingeniør i anlægsafdelingen i Teknik og Miljø, oplyser, at Aarhus Kommune går i gang med at udføre arbejdet i uge syv, og der vil derfor være spærret på Obstrupvej i perioden frem til senest uge ni, hvor man forventer, at arbejdet er færdigt.

"Det bliver en lidt lang omkørsel, men vi informerer i god tid, så borgerne er opmærksomme på det, og vi vælger uge syv, fordi der er vinterferie," siger Chris Harlev Thomsen.

Der vil være sat skilte op i perioden, der viser, hvor vejen er spærret.

Publiceret 30 January 2020 06:00