Tomas Bjørn Pedersen modtager handicapprisen af borgmester Jacob Bundsgaard.

Tomas Bjørn Pedersen modtager handicapprisen af borgmester Jacob Bundsgaard. Foto: Per Ryolf, Aarhus Kommune.

Prisvinder: Han har gjort kæmpe forskel for børn med autisme i Aarhus

Tomas Bjørn Pedersen får Aarhus Kommunes Handicappris for sit arbejde med at inkludere børn med autisme i den lokale folkeskole eller daginstitutioner

Han har gjort en kæmpe forskel for mange familier med børn med autisme i Aarhus.

Sådan lyder beskrivelsen af Tomas Bjørn Pedersen, der i dag har modtaget Aarhus Kommunes Handicappris for 2019.

Prismodtageren er grunden til, at flere børn med autisme er inkluderet med succes i den lokale folkeskole eller daginstitutioner. Det er sket som en del af ABA-investeringsprojektet i Aarhus Kommune. ABA er en intensiv, autisme-pædagogisk metode med fokus på udvikling, selvstændighed og inklusion, og Tomas Bjørn Pedersen er formand i ABA-foreningen Østjylland.

”ABA-projektet i Aarhus Kommune er et unikt projekt, hvor der samarbejdes på tværs af magistratsafdelinger med det enkelte barns behov i centrum. Der gives relevant og korrekt støtte til barnet, fagpersonale på skolen og forældrene - og alle samarbejder. Det er en succeshistorie om inklusion. Tomas er en sand ildsjæl og fortjener en kæmpe tak og stor anerkendelse," siger Aarhus Kommunes borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Tomas Bjørn Pedersen bor i Storhøj, der ligger i den sydlige del af Aarhus Kommune mellem Skåde og Mårslet.

Aarhus Kommunes Handicappris er en pengepræmie på 5.000 kroner og et diplom.

Komiteen bag handicapprisen består af Ella Petersen fra Cabi, Kresten Vendelboe fra LO Aarhus, Lars Davidsen, Kulturchef i Aarhus Kommune, Finn Amby, formand i Aarhus Kommunes Handicapråd, Mette Bjerre, medlem af Byrådet og næstformand i Aarhus Kommunes Handicapråd, og Peter Bach-Nielsen, formand for Danske Handicaporganisationer Aarhus.

jr

De tre nominerede var:

Pernille Holm Sørensen (Lavia Aarhus og Powerchair Football)

Uddrag af begrundelsen: ”Pernille har siden 1999 været involveret og engageret i at skabe mulighed for, at mennesker med handicaps kan deltage i idræt. Pernille har ikke blot fokuseret på sin egen søn med CP (cerebral parese), men har tværtimod haft fokus på at skabe muligheder for mange andre mennesker med handicap og vise, at man på trods sagtens kan dyrke idræt og herigennem opnå mange positive oplevelser.”

Tomas Bjørn Pedersen (ABA-foreningen i Danmark)

Uddrag af begrundelsen: ”Tomas Bjørn Pedersen (ABA-foreningen i Danmark) har gjort en kæmpe forskel for mange familier med børn med autisme i Aarhus. Tomas er grunden til at flere børn med autisme er inkluderet med succes i den lokale folkeskole eller daginstitutioner, som en del af ABA-investeringsprojektet i Aarhus kommune (Applied Behavior Analysis).”

Tours on Wheels v/Ulla Søberg Jakobsen

Uddrag af begrundelsen: ”Initiativet Tours on Wheels arrangerer ture, hvor ikke-handicappede borgere inviteres til at opleve byen. Det er et unikt koncept, hvor alle kan afprøve, hvad det vil sige at bevæge sig i kørestol i Aarhus. Almindelige borgere, lokalpolitikere og folketingsmedlemmer har været med på tur.”

Komitéen har i sin nominering lagt vægt på, at alle nominerede har gjort en stor og vedholdende indsats for alle aspekter af det levede liv for mennesker med handicap og deres familier.

Publiceret 28 January 2020 00:00