Malene Hedegaard Christensen.

Malene Hedegaard Christensen. Pressefoto

Første kvindelige formand i 147 år

33-årig socialrådgiver er som den første kvinde nogensinde blevet formand for Danmarks ældste vælgerforening

Aarhus Konservative vælgerforening er - ifølge foreningens egne oplysninger - landets ældste vælgerforening.

Den blev grundlagt i 1873, og konservatismen fornægter sig ikke, for der skulle gå 147 år, før man fik den første kvindelige formand.

Hun hedder Malene Hedegaard Christensen og blev som første kvinde nogensinde valgt som formand for Aarhus konservative vælgerforening på den ordinære generalforsamling, der fandt sted 27. januar. Her kunne medlemmerne samtidig glæde sig over, at der i løbet af året er kommet 70 nye medlemmer, så man i dag er næsten 400 medlemmer.

"Jeg ser frem til at bygge videre på den medlemsvækst, som foreningen har oplevet det seneste år. Samtidig ser jeg muligheder for at udvikle måden af arbejde i en politisk forening. Det skal passe bedre til de travle hverdage, som vores medlemmer og potentielle medlemmer oplever. Vi skal forandre måden at arbejde på for at bevare en spændende og velfungerende forening. Med Mona Juuls flotte valg til Folketinget og Mette Skautrups profil i byrådet har vi gode muligheder for at udbygge vores vælgerbase, foruden de mange konservative kernevælgere som trofast støtter os. Det arbejder glæder jeg mig meget til," siger Malene Hedegaard Christensen i en pressemeddelelse.

Bestyrelsen består udover formanden af næstformand Poul B. Skou, Lars Bloch Jensen, Jette Brøchner, Signe Bjerregaard Jacobsen, Bent Lønskov, Niclas Kvernrød (afgående formand), Peter Phillip Jacobsen og Stig Høgh Rasmussen.

jr

Om Malene Hedegaard Christensen

33 år. Uddannet socialrådgiver og tidligere ansat i Favrskov Kommune som faglig koordinator. Nu ansat som socialrådgiver i Aarhus Kommunes myndighedsafdeling for voksne med handicap og arbejdsmiljørepræsentant.

Sad i bestyrelsen for Konservativ Ungdom i Stor-Århus i 2008 og 2009

Har været medlem af Det Konservative Folkeparti siden september 2008 og sad i bestyrelsen 2017 og 2018

Kampagneleder i Østjylland for Mette Abildgaard til EP valget i 2009

Kampagneleder for Tom Behnke op mod folketingsvalget i 2015

Kampagneleder for Jens Salling til folketingsvalget i 2019

Koordineringsansvarlig for kampagneaktiviteterne i kommunalvalgene i 2009, 2013 og 2017

Bor i Viby og er gift med Marc Perera Christensen. Sammen har de datteren Mathilde på 2,5 år

Om Aarhus Konservative Vælgerforening

Aarhus Konservative vælgerforening er landets ældste vælgerforening, grundlagt i 1873 under navnet ”Vælgerforeningen” Blandt foreningens grundlæggere var Købmand Hans Broge, MP Bruun og Konsul JM Mørk. Foreningen har ansvaret for opstilling af kandidater til folketing og byråd i Aarhus Kommune samt ansvaret for udviklingen af konservativ politik i sammenspil mellem foreningens folkevalgte repræsentanter og foreningens medlemmer. Foreningen har til huse på Dalgas Avenue 50B.

Publiceret 28 January 2020 20:34