Lokalcenter Bøgeskovhus i Viby.

Lokalcenter Bøgeskovhus i Viby. Pressefoto.

Lokalcenter i Aarhus skal fortsat drives af privat firma

Aarhus Kommune forlænger kontrakt med Forenede Care

Forenede Care skal fortsætte med at drive Lokalcenter Bøgeskovhus i Viby.

Byrådet har besluttet at forlænge kontrakten med det private plejefirma med to år og med mulighed for yderligere to års forlængelse.

"Det er en stor glæde at få lov at fortsætte det gode arbejde, vi har gang i på Bøgeskovhus," siger centerchef Jesper Westphal i en pressemeddelelse fra Forenede Care.

Forenede Care har drevet lokalcentret i Viby siden september 2014, efter man indgik en seksårig kontrakt med Aarhus Kommune.

Det privat-offentlige samarbejde fik en turbulent start med mange klager fra pårørende, og politikerne diskuterede en overgang, om kommunen skulle opsige samarbejdet med Forenede Care.

"Det er jo ingen hemmelighed, at starten af kontrakten har været hård på Bøgeskovhus. Men der er sket rigtig mange gode ting siden, og vores beboere og personale er rigtig glade for at være her. Der er en rigtig god stemning i huset, og flere og flere søger ud til os. Det er dejligt at være en del af,” siger driftsleder Tina Fog, Forenede Care.

I januar i år har Bøgeskovhus startet et projekt i samarbejde med Sundhedsstyrelsen om værdighed i ældreplejen. Derudover er der ved at blive malet på afdelingerne, og facaden på bygningerne er ved at blive fornyet, oplyser Forenede Care.

jr

Publiceret 27 January 2020 00:00