Trine Ribergaard Skammelsen.

Trine Ribergaard Skammelsen. Pressefoto

Hun skal få stadionprojektet i mål

Aarhus Kommune udpeger projektdirektør for Kongelunden

42-årige Trine Ribergaard Skammelsen fra Aarhus er ansat som projektdirektør for Vision Kongelunden, der blandt andet omfatter byggeriet af et nyt stadion i Aarhus.

Hun får til opgave at opbygge og lede en projektorganisation, der sammen med resten af kommunen og de mange interessenter skal få visionen i mål.

Vision Kongelunden blev lanceret i december 2019 med opbakning fra Salling Fondene og Henrik Lind Invest, der har sagt god for en donation på samlet 500 millioner kroner.

Trine Ribergaard Skammelsen kommer fra en stilling som plan- og byggechef i Silkeborg Kommune, hvor hun har været siden 2017. Tidligere har hun blandt andet været chef for Bystrategisk Stab i borgmesterforvaltningen i Odense Kommune samt afdelingschef og medindehaver af den private rådgivningsvirksomhed Bascon A/S, der siden er blevet en del af Cowi.

Hun har beskæftiget sig med ledelse af byudvikling siden 2005 og har været med til at søsætte en række store projekter som Østre Havn i Aalborg, Musicon i Roskilde, Bassin 7 i Aarhus og Søfronten i Silkeborg.

Trine Ribergaard Skammelsen er uddannet urban designer, cand. polyt. fra Aalborg Universitet og arkitekt fra Arkitektskolen i Barcelona. Hun har siden gennemført lederuddannelse og er i gang med en MBA på Aarhus Universitet.

Der var 28 ansøgere til stillingen som projektdirektør for Vision Kongelunden. Trine Ribergaard Skammelsen er ifølge Aarhus Kommune blevet valgt på baggrund af sine kompetencer inden for projektudvikling og byudvikling og sin evne til at begå sig i et politisk system, samarbejde med mange interessenter og være en drivende kraft i en udvikling, der også kan omsættes i en kommunal praksis. Hun har et bredt forankret netværk til fonde, erhvervsliv og foreninger og kan i kraft af sine kompetencer bidrage til at skabe synlighed og fælles retning i projektet, lyder det.

"Med ansættelsen af Trine Ribergaard Skammelsen får vi en stærk, dynamisk og visionær projektdirektør til at stå i spidsen for et af de mest spændende og vigtige rekreative områder i landet. Ambitionerne for Kongelunden er tårnhøje, og det er derfor helt afgørende, at vi nu har fundet en projektdirektør, der kan begå sig sikkert i grænselandet mellem de mange kommunale interesser, brugerne og foreningerne i området, borgere, erhvervslivet, sponsorer og donorer. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Trine," siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Trine Ribergaard Skammelsen bor med sin familie på Frederiksbjerg i Aarhus. Hun har i årevis været engageret i byudviklingen i Aarhus og har altid været engageret i idrætsliv og civilsamfund. Hun er aktiv medlem i AGF, og hendes børn spiller fodbold og basket og er tilknyttet ESAA, Elitesportsakademi Aarhus.

jr

Publiceret 27 January 2020 00:00