Foto:

Foto: Niels Christian Vilmann/ Ritzau Scanpix

Aarhusianske Esben Smed vinder en Robert for 'Ser du månen, Daniel'

Årets Robert Pris gav Esben Smed, der bor i Aarhus, titlen som 'Årets mandlige hovedrolle' for filmen 'Ser du månen, Daniel'

Der blev søndag aften uddelt de eftertragtede Robert-statuetter ved Danmarks Film Akademis årlige prisfest, der hylder årets bedste film- og TV-præstationer. To film var på forhånd favoritter til at høste en del priser, og det skete også. 'Dronningen' gjorde næsten rent bord ved at vinde ni statuetter ud af de 13, den var nomineret til. Og den anden store biograf-succes 'Ser du månen, Daniel,' hentede fire statuetter. En af dem var for årets mandlige hovedrolle, som gik til Esben Smed, der er født i Odder, men i dag bor i Aarhus.

Han fik statuetten for sin præstation i filmen, hvor han spiller hovedrollen som den danske freelancefotograf Daniel Rye, der i 2013 blev taget til fange af Islamisk Stat i Syrien og tilbageholdt i 398 dage. En barsk film om familiens kamp for at få Daniel Rye hjem, og en film, der også skildrer de forfærdelige ting, Daniel Rye måtte gennemgå, før han blev forenet med sin familie i Danmark.

Ved prisuddelingen fortalte Esben Smed, at den eftertragtede statuette nok ikke skal stå hos ham.

"I virkeligheden, så havde jeg faktisk tænkt mig, at den skal hjem og stå ved dig, Daniel," sagde skuespilleren ifølge DR henvendt til Daniel Rye.

jwh

Om Esben Smed

  • Han er 35 år
  • Han er uddannet fra Statens Scenekunstskole i 2013
  • Han danner par med aarhusianske Line Daugbjerg Christensen, der er direktør for Øst For Paradis
  • Han fik især sit gennembrud som den kriminelle Nicky Rasmussen i DR's dramaserie 'Bedrag'.

Publiceret 27 January 2020 07:54