Foto: Danni Paulsen

Foto: Danni Paulsen

20-årig pusher idømt længere fængselsstraf:

Havde skarpladt pistol ved sin seng

Politiet fandt en skarpladt pistol i sengebord samt kokain, kontanter og telefoner på den unge mand

En 20-årig mand blev torsdag ved Retten i Aarhus idømt to et halvt års ubetinget fængsel for at have været i besiddelse af et skydevåben under særligt skærpende omstændigheder.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sent om aftenen den 12. oktober sidste år dukkede Østjyllands Politis specialpatrulje op på mandens adresse i Hasselager, efter de havde fået et tip om, at han solgte stoffer.

Den unge mand ankom til stedet kort efter betjentene, og han blev straks sigtet og visiteret.

På sig havde han flere mobiltelefoner, et stort kontantbeløb og noget kokain samt en ulovlig kniv. Under ransagningen af den 20-åriges hjem fandt specialpatruljen en skarpladt pistol i en skuffe i hans sengebord.

Den unge mand blev anholdt og dagen efter varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør. I retten torsdag erkendte den 20-årige at have solgt minimum 30 gram kokain, ligesom han erkendte have været i besiddelse af yderligere 97 gram, som hovedsagelig var erhvervet med henblik på videresalg.

Desuden erkendte han at have været i besiddelse af både pistol og kniv.

"Den 20-årige er tidligere ustraffet, men alligevel får han en længere ubetinget fængselsstraf. Det viser, hvor alvorligt domstolene tager narkosalg og besiddelse af skydevåben. På grund af politiets effektive indsats var der meget klare beviser i sagen, og den tiltalte valgte da også at erkende alle forhold, ” siger senioranklager Jakob Beyer

Den 20-årige modtog dommen.

dp

Publiceret 24 January 2020 08:58