Pressefoto: Sikker Trafik

Pressefoto: Sikker Trafik

Kaos om morgenen får aarhusianske skoler til at lave egen trafikpolitik

Utryghed og farlige situationer får skoler til at sætte ind mod trafikkaos

Fem kommunale skoler i Aarhus har allerede udarbejdet en lokal trafikpolitik og er ved at implementere tiltag, der skal sikre sikkerheden i især morgentimerne, hvor børneafleveringen ofte resulterer i trafikalt kaos.

Yderligere 14-15 ud af kommunens i alt 46 skoler arbejder på det.

Det oplyser Aarhus Kommune, og i en pressemeddelelse siger Trafik og Miljø-rådmand Bünyamin Simsek (V), at det glæder ham.

"Det glæder mig, at flere skoler arbejder med egne trafikpolitikker. Vi har et løbende fokus på sikre skoleveje i Aarhus Kommune, men fysiske tiltag kan ikke stå alene. Derfor er det nødvendigt også at fokusere på, hvordan både børn og voksne opfører sig i trafikken, så alle kommer sikkert til og fra skole."

Kommunen håber, at en lokal trafikpolitik kan ændre det forældreskabte kaos, der hver morgen skaber utryghed på rigtig mange skoler.

På Viby Skole har man oplevet store problemer om morgenen og har i samarbejde med Trafik og Miljø lavet mindre fysiske ændringer, det skal gøre det lettere at sætte børnene forsvarligt af. Derudover afholder man en event med fokus på morgensituationen sammen med forældrene.

Her vil elever, der bliver afleveret på skolens nye 'Kys og Kør'-plads, få en særlig start på en mørk januar morgen, når de bliver modtaget med rød løber, lys og varme hjerter.

"Det er jo lidt paradoksalt, at forældre, der kører deres børn helt til døren om morgenen, så de kommer sikkert i skole, samtidig kan være med til at skabe utryghed - og i nogle enkelte tilfælde også farlige situationer - for andre børn. Derfor har vi som en del af vores trafikpolitik på Viby Skole valgt at sætte fokus på netop denne problematik," siger Katrine Minke Mikkelsen, trafikansvarlig i skolebestyrelsen på Viby Skole.

En lokal trafikpolitik kan indebære alt fra et enkelt tiltag til en samlet strategi med planlagte aktiviteter hen over et skoleår.

Skoler med en trafikpolitik kan i år søge tilskud til initiativer i forbindelse med implementeringen - eksempelvis udstyr til skolepatruljer eller informationsmaterialer.

dp

Publiceret 24 January 2020 12:36