Pressefoto

Pressefoto

Kendt skoleleder er blevet ny formand for Red Barnet Aarhus

Rani Hørlyck, skoleleder for Søndervangskolen i Viby, skal stå i spidsen for Red Barnets Aarhus-afdeling

De udsatte og sårbare børn i Aarhus har fået en ny ildsjæl til at kæmpe deres sag, og det bliver Rani Hørlyck fra Søndervangskolen i Viby, der fremover bestrider formandsposten i Red Barnet Aarhus.

På en generalforsamling blev hun valgt til ny formand for bestyrelsen, skriver Red Barnet Aarhus i en pressemeddelelse.

Rani Hørclyk har gennem 30 år arbejdet med børn og unge på aarhusianske folkeskoler – de seneste 12 år som skoleleder for Søndervangskolen.

"Det er med stor glæde, respekt og ydmyghed, jeg påtager mig arbejdet som formand. Red Barnet er en hjælpeorganisation, der altid har stået tæt ved mit hjerte. Jeg kan ikke finde noget mere meningsgivende end at være med til give en ekstra hånd til nogle af vores mest udsatte og sårbare børn og unge i Danmark. Det privilegie har jeg haft i en årrække som professionel, og jeg ser nu frem til at supplere dette privat og i en stærk, frivillig hjælpeorganisation," siger Rani Hørlyck.

Lokalforeningen driver blandt andet to familieoplevelsesklubber, en naturklub for børn, sommerskole for familier på integrationsydelse i tæt samarbejde med Aarhus Kommune og udvider fra tre ferielejre i 2019 til at afholde fem ferielejre i 2020.

Derudover har lokalforeningen Barnets Butik i Park Allé tilknyttet, som sælger brugt tøj, legetøj og udstyr til børn.

"Jeg havde fornøjelsen til generalforsamlingen at opleve en gruppe dybt passionerede og dygtige mennesker, som jeg i den grad glæder mig til at samarbejde med. Indtrykket, jeg tog med mig hjem, er en lokalforening i vækst, der står på et solidt fundament, og som gennem årene har udviklet meningsskabende og livsberigende aktiviteter for vores børn og familier," fortæller Rani Hørlyck.

Får brug for hjælp

Den afgående formand, Lasse Holm, der har siddet ved roret de sidste otte år, ser frem til at overdrage formandsposten.

"Jeg er meget glad for og tryg ved at give stafetten videre til Rani. Hun brænder i den grad for de børn, vi som lokalforening i Red Barnet gerne vil styrke og hjælpe her i Aarhus. Jeg er sikker på, at vi fremadrettet kan hjælpe endnu flere af de mest udsatte børn og unge i Aarhus gennem vores aktiviteter," udtaler Lasse Holm, som træder ud af bestyrelsen, men forsætter med at være aktiv i lokalforeningen og er stadig medlem af Red Barnets Nationale udvalg.

Den store opbakning glæder den nye formand.

"Jeg ser frem til at videreudvikle aktiviteterne i fællesskab med alle. Jeg får brug for hjælp, da ingen kan noget alene, men i stedet kan vi sammen stort set alt. I fremtiden vil vi i lykkes med at forstærke og udvide Red Barnet i Aarhus til gavn for vores børn og familier. For det er jo dem, det hele handler om. Så med tilgangen 'børnene forrest' vil vi holde fokus på kerneopgaven," udtaler Rani Hørlyck.

Rani Hørlyck har siden 2008 været skoleleder på Søndervangskolen, hvor 96 procent af skolens 326 elever er tosprogede fordelt på op mod 20 forskellige nationaliteter.

Hun er kendt for at have løftet skolen betragteligt og var i 2017 nomineret som 'Årets dansker'.

dp

Publiceret 23 January 2020 08:28