30 pct. af boligerne i Risskov Engby skal være familieboliger.

30 pct. af boligerne i Risskov Engby skal være familieboliger. Visualisering: Aarhus Kommune

1.700 nye boliger på vej i Risskov

Risskov Engby er navnet på et nyt område mellem Lystrupvej og jernbanen, som skal omdannes fra erhverv til 1.700 boliger, hvoraf de 30 pct. skal være familieboliger

Af
Jørgen Rye

JP Aarhus

byggeri Et tidligere industriområde omkranset af Grenaavej, Lystrupvej og jernbanen skal nu omdannes til blandet bolig- og erhvervsområde. Det fremgår af et forslag til lokalplan for Risskov Engby, som området kaldes, og den lokalplan er til vurdering i byrådet onsdag.

Ifølge forslaget kan der bygges op mod 1.700 boliger i det nye område, hvoraf ca. 30 pct. skal målrettes familier. Området er 15 hektar stort, og Risskov Engby kommer til at bestå af ca. 92 pct. boliger og 8 pct. lettere erhverv i form af kontormiljøer, andet småerhverv og to daginstitutioner. Det betyder, at mange af områdets nuværende virksomheder må flytte på sigt, oplyser Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

Området er på ca. 15 hektar. Visualisering: Aarhus Kommune

Området er på ca. 15 hektar. Visualisering: Aarhus Kommune Visualisering: Aarhus Kommune

Området bliver en grøn bydel med allétræer langs gaderne, grønne byrum og søer, og mellem byhuse, karré- og gårdbebyggelse etableres aktivitetsområder til boldspil, træning, leg og andre udendørs aktiviteter.

Bygherregruppen består af en blanding af kommunale grundejere, professionelle udviklere og en lang række små håndværksvirksomheder. De små matrikler i området omkring Arresøvej er samlet i klynger af tre, og det er op til de tre grundejere at blive enige om, hvornår de er parate til at sælge. Det betyder, at byudviklingen kan have længere udsigter i nogle delområder end andre.

Publiceret 22 January 2020 09:47