Privatfoto.

Familie fjernede tapetet i trappeopgang og fik stor overraskelse:

Væggen gemmer på unikt maleri

En familie på Trøjborg fik sig noget af en overraskelse, da et stort vægmaleri dukkede op under en renovering

Af
Jonas Wrede Hansen

En renovering af en over 100 år gammel villa på Trøjborg er blevet til lidt af en skattejagt for den aarhusianske familie, der bor i den. For midt under renoveringen af trappeopgangen i husets hall blev der gjort noget af en opdagelse. Sådan en, som helt sikkert vil få en Sherlock Holmes frem hos de fleste.

"Det er nogle måneder siden, at vi fik renoveret gangen, og da tapetet på væggen blev fjernet, dukkede der stille og roligt dette her enorme vægmaleri frem," fortæller Peter Andreasen, der bor i villaen "Vila Dana" på Dronning Margrethes Vej 79b på Trøjborg.

"Hele væggen er nærmest et stort maleri, og det er spændende at se, hvad det ender op med," fortsætter Peter Andreasen, der ikke anede, at væggen gemte på så fint et kunstværk.

(Artiklen fortsætter under galleriet)

Faktisk forventede han bare, at der ville være ingenting bag tapetet.

Han og familien har derfor ingen anelse om, hvem der står bag maleriet. De har derfor allieret sig med en professionel, som mener, at maleriet stammer fra perioden 1920 til 1930, og så får familien hjælp til at få gjort maleriet pænt. Men Peter Andreasen vil rigtig gerne finde ud af, hvem der for godt 100 år siden brugte adskillige timer på at forskønne væggen.

I en Facebook-gruppe for borgere i Trøjborg har han derfor delt flere billeder af maleriet i håb om, at der er nogen, der ved noget. Det har sat gang i skriveriet i Facebook-gruppen, men ingen er endnu kommet frem til kunstneren.

Peter Andreasen har selv et lidt optimistisk bud.

"Vi håber da, at Picasso har været på sommerferie i Aarhus," lyder det med et grin fra Peter Andreasen.

Ved du, hvem der kan være kunstneren bag det unikke vægmaleri, så skriv gerne til os i formularen herunder.

Publiceret 21 January 2020 09:52