Chefredaktørens klumme:

Sjældent nyt fra borgmesteren

Borgmesteren har skrevet et debatindlæg blottet for politiske budskaber, mener Claus Krogh

I weekenden så jeg til min store overraskelse, at vores borgmester, Jacob Bundsgaard (S), havde forfattet et læserbrev i JP Aarhus. Overrasket, fordi det er forholdsvist sjældent, at borgmesteren skriver læserbreve. I det hele taget er det ganske sjældent, at man som almindelig aarhusianer hører noget fra borgmesteren.

Og skulle man være lidt interesseret i nyt fra borgmesterens kontor, så hjælper det ikke noget at lede i pressemeddelelserne fra Borgmesterens Afdeling. Her står der sjældent noget, der har politiske budskaber. De tre seneste handler eksempelvis om, at dronningen fejrer fødselsdag i Aarhus i to dage, at borgmesteren er vært for en populær nytårsbriefing, og at der er ansat en ny havnedirektør. Ikke videre politisk.

Så det var med store forventninger, jeg satte mig med kaffen for at læse, hvad borgmesteren nu endelig ville fortælle aarhusianerne.

Og mens jeg læste, blev jeg mere og mere mismodig. Der var intet nyt under solen. Borgmesteren opsummerede i debatindlægget, hvad man har gjort i Gellerup, og at det arbejde vil man gentage i alle områder af byen, hvor der var risiko for ghettodannelse. Hvilke områder, hvornår man vil sætte ind, og hvordan det skal finansieres, står der intet om.

Borgmesteren har også luret, at det der med børnene er vigtigt. Så ganske som partiformand og statsminister Mette Frederiksen (S) får Jacob Bundsgaard flettet børnene ind. For det er dem, der tegner fremtiden, lader han os så viseligt forstå. Derfor skal vi gøre noget særligt for dem. Og vi skal gøre noget helt særligt for børnene i Gellerup og Toveshøj.

Her får eleverne nemlig markant dårligere karakterer i matematik end i resten af Aarhus, hvert tredje barn er overvægtig, og over otte gange så mange tre-årige har over seks huller i tænderne. Hvad man vil gøre for de overvægtige børn og børnene med huller i tænderne, og om man i øvrigt skal gøre noget for børnene i resten af kommunen, står der intet om.

I debatindlægget skriver borgmesteren et par gange om Aarhus som helhed. Han skriver blandt andet, at byen er delt. Hvad han mener med, at byen er delt, uddybes ikke. Han skriver også, at alle bydele skal have en mangfoldighed af boligtyper, boligstørrelser, prisniveauer og ejertyper. Hvordan det skal eksekveres i eksempelvis Skåde og på Fedet, står der ikke noget om.

Jeg kan godt forstå, at borgmesteren er begejstret for forandringerne i Gellerup - men jeg savnede svar på en række spørgsmål. Og skal det, der er sket og sker i Gellerup virkelig være rettesnor for resten af Aarhus? Jeg sad desværre tilbage med flere spørgsmål end svar efter at have læst debatindlægget.

Med venlig hilsen

Claus Krogh, Ansvarshavende chefredaktør

Publiceret 21 January 2020 08:00