Ziggie Madsen glæder sig til at åbne Okkels Åbyhøj på Silkeborgvej.

Ziggie Madsen glæder sig til at åbne Okkels Åbyhøj på Silkeborgvej. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Is:

Okkels åbner i Åbyhøj

Ziggie Madsen er opvokset og bor stadig i Åbyhøj, og nu bliver stedet også hendes arbejdsplads, når hun slår dørene op til Okkels Åbyhøj

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

nyåbning 33-årige Ziggie Madsen glæder sig, til kalenderen viser 7. marts, for hvis alt går efter planen, slår hun dørene op til isbaren Okkels i Åbyhøj lige ved siden af Emmerys.

"Sidste år var jeg ledig og på dagpenge, og jeg skulle finde ud af, hvad jeg ville. Jeg vidste, at jeg ikke ville være almindelig lønmodtager, for jeg har det bedst med at være min egen chef. Jeg er født og opvokset i Åbyhøj og bor her stadig, og jeg vil gerne bidrage med noget til byen," siger Ziggie Madsen, der for 13 år siden drømte om at åbne en café i byen, men hverken økonomien eller modet var der dengang, men det er det nu. Dog er cafédrømmen udskiftet med is.

I sommer havde hun en foodtruck med Okkels-is ved Kvickly i Åbyhøj, og det var en stor succes, så hun er ikke i tvivl om, at åbyhøjerne bliver glade for den nye isbar.

"Først undrede Thomas Okkels (indehaver af Okkels) sig over, at jeg ville åbne i Åbyhøj, og vi testede derfor potentialet af i sommer med foodtrucken. Jeg mener, at Åbyhøj er en upcoming by og på vej til at blive i stil med Trøjborg, og jeg fornemmer, at folk i Åbyhøj virkelig gerne vil det lokale," siger den nye isbar-indehaver, som har langet is over disken hos Okkels i Risskov, hvor hun også har lært at lave de hjemmelavede, italienske godter.

Tidligere bank

Da hun først besluttede sig for, at det var is-vejen, hun skulle gå, gik jagten ind på at finde lokaler. Hendes far kender ham, der har bygningen, hvor hendes butik skal ligge. Samme dag, som hun talte med sin far om det, og han havde talt med udlejeren, ringede udlejeren tilbage og fortalte, at Danske Bank havde opsagt sit lejemål, og hvis hun ville have det, var det hendes. Det ville hun gerne.

"Jeg var ellers lige ved at opgive drømmen", fortæller Ziggie Madsen, der selv laver isen og altid har 16 forskellige af slagsen, hvoraf seks af dem er sorbet.

Det er sådan her - lige med undtagelse af den hvide dør - Okkels Åbyhøj kommer til at se ud.

Det er sådan her - lige med undtagelse af den hvide dør - Okkels Åbyhøj kommer til at se ud. Visualisering

Hun skifter ud i smagsvarianterne og henter sin inspiration fra en årlig is-messe i Italien, ligesom hun også forsøger sig frem med forskellige smage. For Ziggie Madsen er det visuelle vigtigt, da kunderne spiser med øjnene, som hun siger.

Afslappet atmosfære

Ziggie Madsen har fokus på, at kunderne skal føle, at det er hyggeligt at komme hos Okkels. Hun er derfor i gang med at købe møbler og inventar til butikken, som bliver genbrugsfund, der oser af hjemlig hygge, som hun udtrykker det.

"Det skal være et sted, hvor kunderne slapper af og kan sidde i ro og nyde deres is, mens de spiller. Jeg vil gerne have nogle brætspil, så man kan sidde med det imens. Jeg synes også, at det er vigtigt at have fokus på børnene, så de føler sig velkomne, så derfor har jeg en plan om at lave et legeområde, hvor jeg får lavet en mini foodtruck, så de kan lege ismand," siger Ziggie Madsen, der også har designet sine egne smykker og betragter sig selv som kreativ.

I det hele taget har hun meget fokus på børnene. Hun har planer om at arrangere børnefødselsdage, hvor de kan komme og lave deres egen is, som de så får lov til at spise bagefter, ligesom hun også har fokus på, at hun gerne vil have glutenfri vafler, for hun synes, det er synd for de børn, der er tvunget til at få deres is i et bæger, fordi de ikke kan tåle vaflen.

Håber på samarbejde

For at få det hele til at blive en stor succes, håber hun, at butikkerne i Åbyhøj kan hjælpe hinanden.

"Jeg vil rigtig gerne samarbejde med andre butikker, så vi kan have et fællesskab. Vi skal ikke konkurrere, vi skal supplere hinanden. Det går jeg meget op i. Jeg har også planer om, at der skal være andet end is hos mig og har blandt andet fået lavet vores egen Okkels-kaffe," siger Ziggie Madsen, der har fået stor hjælp på flere fronter af sin kæreste Rasmus Ammitzbøll. Uden ham var drømmen ikke blevet en realitet.

Hun får lavet facaden om på den nuværende bygning, og der bliver lavet en trappebænk, så man kan sidde udenfor og spise sin is.

Publiceret 17 January 2020 07:00