Varehuschef i Føtex Food i Skæring, Ricki Vang Jensen foran grunden, som han synes er trist, og som der nu kommer et nyt samlingspunkt på.

Varehuschef i Føtex Food i Skæring, Ricki Vang Jensen foran grunden, som han synes er trist, og som der nu kommer et nyt samlingspunkt på. Foto: Privat

Skæring får en kvart million til nyt samlingspunkt

Salling Fondene har doneret 250.000 kroner til et sted, hvor Skæring-borgere kan samles

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

donation Der har længe manglet et samlingssted for borgerne i Skæring, og der gik ikke lang tid efter hans ansættelse i Føtex Food, inden varehuschefen Ricki Vang Jensen opdagede det. Nabogrunden til varehuset har længe været trist at se på, og de to ting kombineret med hinanden gav Ricki Vang Jensen idéen til at skabe et samlingspunkt for byens borgere.

"Jeg fik idéen til at lave et samlingssted med udendørs faciliteter, et sted der kan bruges af skolen, institutionerne og byens borgere. Det skal være et bæredygtigt sted. Jeg rakte ud til Aarhus Kommune, som var med på at bakke op, og der blev lavet en ansøgning til Salling Fondene, som så har endt med at donere 250.000 kroner til projektet," siger Ricki Vang Jensen, der har stort fokus på at skabe et godt fællesskab for borgerne i Skæring.

I stil med Domen

Tanken er, at det nye samlingssted skal være i stilen med Domen på havnen i Aarhus med en café, køkken- og udendørsfaciliteter. Hos kommunen kalder man det De Forenede Bylivshuse, og udover Domen findes de også i Rundhøj, Institut for X, der er et på vej på Aarhus Ø, og derudover er der et samarbejde omkring et på den gamle journalisthøjskole i Aarhus Nord.

Udendørsfaciliteterne bliver etableret i samarbejde med DGI, som også synes, at Ricki Vang Jensens idé om et samlingssted i Skæring er god, og det samme mener Skæring Skole, der også har engageret sig i projektet.

Skolen og Føtex har sidste år lavet et projekt sammen omkring bæredygtighed og klima, og ved den lejlighed fandt de to parter ud af, at de kan noget sammen.

"Vi har stor fokus på klima, De 17 Verdensmål og bæredygtighed her på skolen. Jeg har et mantra, som hedder 'grønne børn, giver grønne voksne.' Vi er meget optagede af projekt Samlingspunktet, fordi det kan noget. Der skal være en klimacafé og et køkken, og det taler direkte ind i vores værdier her på skolen, da vi ønsker at give børnene dannelse omkring klimaet," siger skoleleder på Skæring Skole Anne Schwartz, der på grund af sit erhverv har en stor kontaktflade til mange familier og mennesker i Skæring og derfor i forbindelse med Samlingspunktet har brugt sit netværk til at kommunikere budskabet ud til borgerne.

Styrke fællesskabet

Hos Aarhus Kommune har man engageret sig i Samlingspunktet, fordi det ligger godt i tråd med flere forskellige parametre, som kommunen beskæftiger sig med.

"Vi vil gerne være med til at styrke lokalområder - også dem der ligger udenfor centrum, så det var oplagt at mødes, da Ricki Vang Jensen kom med sin idé om et samlingspunkt i Skæring. Det nye mødested passer godt ind i forhold til kommunens medborgerskabspolitik, FN's Verdensmål og kommunes egen klimapolitik. Klimacaféen bliver en del af en ny beskæftigelsesindsats, hvor vi over de næste to år vil have fokus på bæredygtighed, overskudsmad fra blandt andet Føtex og kompetenceudvikling for ledige, som brænder for cafédrift og miljø," fortæller sektionsleder i Borgmesterens Afdeling, Tine Holm Mathiasen.

For Aarhus Kommune er projektet vigtigt, fordi det er med til at fastholde og styrke et socialt, økonomisk og bæredygtigt velfærdssamfund.

"Ved at gå sammen om sådan et projekt og samarbejde, løfter vi i fællesskab og er dermed med til at gøre Aarhus til en god by for alle. De store dagsordener som for eksempel klimamål og medborgerskab kræver, at man teamer op, hvis det skal lykkes, og det er det her projekt et godt eksempel på," siger Tine Holm Mathiasen.

Borgerne skal med

For at få projektet til at blive så godt som muligt og følge borgernes behov og ønsker er der arrangeret workshops, hvor det første ligger onsdag 5. februar klokken 17 i Skæring Kirke. Her kan borgerne møde op og komme med input til, hvad der er vigtigt for dem i forbindelse med Samlingspunktet.

"Vi skal sammen finde ud af, hvordan vi får mest muligt ud af det her," siger Ricki Vang Jensen, der er glad for den store opbakning, han har mødt i lokalsamfundet og hos Aarhus Kommune.

Hvis alt går efter planen, står Samlingspunktet klar inden sommer i år.

Publiceret 17 January 2020 06:00