MarselisborgCentrets Park.

MarselisborgCentrets Park. Illustration: Kristine Jensens Tegnestue

Verdensnyhed i Aarhus: Park kombinerer genoptræning og klimatilpasning

Første spadestik til MarselisborgCentrets Park

I denne uge bliver der taget første spadestik til MarselisborgCentrets park i Aarhus, som ifølge Region Midtjylland er verdens første park, der kombinerer genoptræning og klimatilpasning.

Parken skal være en grøn oase, der både kan benyttes af beboerne i området og blive brugt til udendørs genoptræning af brugerne ved MarselisborgCentret, som er et rehabiliteringscenter.

Samtidig kan parken håndtere store mængder regn, så naboerne forhåbentlig slipper for oversvømmede kældre i kraftig regnvejr.

"Det bliver en dejlig park og et levende byrum for både brugerne men også de omkring 15.000 mennesker i opland, som kan boltre sig. Vi har i mange år brugt træning udendørs, og med den nye park ved MarselisborgCentret går vi sammen med regionen skridtet videre i en park, der nærmest kan det hele,” siger Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Parkprojektet går under navnet SPARK, som står for Sundhed, Park, Aktivitet, Rehabilitering og Klimatilpasning.

Projektet koster 45 millioner kroner og er et samarbejde mellem MarselisborgCentret, Region Midtjylland og Aarhus Kommune, Aarhus Vand, A. P. Møller Fonden og Realdania.

jr

Første spadestik

Første spadestik foretages 16. januar kl. 14.30 - 17.30. Eftermiddagen byder på taler ved formanden for Region Midtjyllands udvalg for nære sundhedstilbud, Annette Roed. Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek. Rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive og områdechef, MarselisborgCentret Jan Sau Johansen. Desuden er der musik ved Nils Adrian Espersen, lokal spillemand, som også spiller til fællessang.

Du kan også nyde bål, bålmad, skumfiduser, varme drikke, og smukke lanterner der sørger for den rette skumringsstemning. Lanternerne er lavet af medarbejder og borgere, hjulpet godt på vej af den lokale kunstner Helle Bull Sarning.

Publiceret 14 January 2020 08:34