Foto:

Foto: Gorm Olesen, Det Boligsociale Fællessekretariat

Ungeråd blev Årets Boligsociale Ildsjæl

Årets Boligsociale Ildsjæl-pris gik til Ungerådet fra Frydenlund blandt andet for at tage initiativer til at nedbryde fordomme og til demokratiprojekter

Af
JONAS HVID

JP AARHUS

Fem unge fra Frydenlund vandt prisen som Årets Boligsociale Ildsjæl. De står bag Ungerådet fra Frydenlund, som ved Det Boligsociale Fællessekretariats nytårskur torsdag fik overrakt hæderen og 5.000 kroner

Det oplyser fællessekretariatet, som en række aarhusianske boligorganisationer står bag, i en pressemeddelelse.

Det Boligsociale Fællessekretariat arbejder for at skabe socialt velfungerende almene boligområder i Aarhus. Siden 2008 er ildsjæleprisen blevet uddelt til én eller flere frivillige, der har gjort en afgørende forskel i deres boligområde året igennem.

I år gik prisen altså til Ungerådet, som består af Suleymaan Ahmed, Adbullah Öztürk, Dilek Öztürk, Daml Kücuk og Nasim Ahmed. De har været med i Ungerådet siden begyndelsen i 2016.

Ifølge pressemeddelelsen lagde dommerpanelet vægt på, at Ungerådet kan noget ud over det sædvanlige. Heri fremhæves, at de unge har udviklet en mission og politisk målrettethed, og at de bidrager til fællesskabet og inspirerer andre. Desuden søger Ungerådet indflydelse i området for eksempel ved at gå ind i beboerdemokratiet, tage initiativ til demokratiprojektet Unge Stemmer og lave debatter om svære emner som fordomme.

"Vores primære mål er at nedbryde fordomme, skabe fællesskab, tryghed og kommunikation mellem beboerne igennem en masse arrangementer," lyder det fra Suleymaan Ahmed i pressemeddelelsen. Udtalelsen blev forud for nytårskuren givet til Det Boligsociale Fællessekretariat i Frydenlund Fælleshus.

Ungerådet har taget initiativer til en række begivenheder. Bl.a. valgaften, fodboldcamp, Eid-fest og velgørenhedsløb.

"Hvis man spoler tiden, så var der ikke tidligere arrangementer, der ryster folk sammen," udtaler Nasim Ahmed.

Det lokalvalgte folketingsmedlem Kirsten Normann Andersen, som er boligordfører for SF, overrakte prisen.

Fire andre ildsjæle var nomineret. Det drejer sig om Palle Christiansen Bay og Mari-Ann Petersen fra Bispehaven, Najibullah Bamiani fra Elstedhøj, Farhiyo Abukar Mohamed fra Gellerup-Toveshøj og Sabah Alkadhemy fra Viby Syd.

Publiceret 12 January 2020 15:45