Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Yahya Hassan, Steffen Brandt eller Helmig:

Hvem skal forfatte Aarhus' nye vielsesritual?

Aarhus Kommune inddrager borgerne, når nyt vielsesritual skal forfattes

Vielse Det nuværende vielsesritual har brug for en opløftning. Det mener man i hvert fald hos Aarhus Kommune, som gerne vil invitere aarhusianerne med til at bestemme hvilken Aarhus-kunstner, der skal stå for at forfatte kommunens nye vielsesritual.

Det kan de gøre ved at give deres bud på en musiker, digter, forfatter eller en anden kunstner. Det er muligt at komme med sine input på Dokk1 samt på lokalbibliotekerne indtil 1. februar. Det er også muligt at komme med sit bud på hjemmesiden www.aarhus.dk/vielsesritual. Eneste kriterium er, at kunstneren skal komme fra Aarhus.

”Aarhus har fostret et hav af dygtige kunstnere, som evner at røre os med deres ord. Vi synes derfor, det er på tide at lade en af dem forfatte det vielsesritual, som benyttes, når man bliver viet i Aarhus Kommune. En vielse er en vigtig og smuk handling, og derfor skal rammerne og ritualet omkring det naturligvis også være det,” siger Rabih Azad-Ahmad (RV), rådmand for Kultur og Borgerservice, i en pressemeddelelse.

I dag benytter giftefogederne et ritual, som er skrevet af embedsmænd, men en så særlig dag kræver nogle særlige ord med på vejen. Derfor samarbejder Borgerservice og Biblioteker i Aarhus Kommune nu om at lade aarhusianerne og kulturen være de bærende kræfter for et nyt vielsesritual.

Det nye ritual forventes at blive taget i brug senere på året.

jwh

Publiceret 10 January 2020 13:44