Knud N. Mathiesen, DF. Foto: Danni Paulsen

Knud N. Mathiesen, DF. Foto: Danni Paulsen

Læserbrev:

Aarhus vil miste vigtig historie ved salg af rækkehuse

Knud N. Mathiesen, DF, mener ikke, kommunen bør sælge rækkehuse på Poul Martin Møllers Vej

Af
Knud N. Mathiesen

byrådspolitiker for DF

Skal vi sælge disse unikke huse, eller skal vi bevare de smukke gamle huse på Poul Martin Møllers vej?

Hvis de bliver solgt, vil de formentlig blive fjernet på længere sigt for at bygge nyt. Så vil vi miste noget Aarhus-historie. Disse ejendomme har en særdeles unik charmerende arkitektur, hvilket giver husene en markant fremtræden i området. Sagen blev behandlet på årets sidste byrådsmøde den 18. december.

Det er tankevækkende, at man har brugt pengene, inde man har solgt husene. Det er, som det gamle ordsprog siger: "man har pelset bjørnen, inden den er skudt". Det er ikke en betryggende måde at føre politik på. Borgmesteren nævnte det flere gange under sagsbehandlingen, at man skulle finde finansiering på anden vis, hvis de gamle huse skulle bevares. Borgmesteren var nok ikke klar over, at der i forligsteksten står, at man ikke må bruge pengene før evt. huse på salgslisten er solgt.

Uanset finansiering eller ej, eller om pengene er brugt eller ej, så er det rimeligt, at vi ser på den historie, der er gemt i disse smukke gamle huse. Vi vil miste noget Aarhus-historie, den dag de vil blive brækket ned.

Ikke nok med det - vi mangler billige boliger i Aarhus, og vi skal have bygget flere. Det tales der rigtig meget om. Hvorfor så sælge dem, vi har, hvor folk kan betale huslejen?

Bliver de fjernet, vil der med garanti blive bygget noget nyt fancy byggeri, hvor almindelige mennesker ikke kan betale huslejen. Så kære aarhusianere, lad os nu ikke bare vælte gamle, bevaringsværdige gamle huse for at fortætte og forandre Aarhus i en grad, så Aarhus bliver ukendelig. Som vi er godt på vej til.

Rækkehusene på Poul Martin Møllers Vej. Foto: Google Maps

Rækkehusene på Poul Martin Møllers Vej. Foto: Google Maps

Publiceret 03 January 2020 08:10