Glenn blev kun 48: Havde netop taget hul på et nyt kapitel i livet

Glenn Simonsen - hele Grenaas bowlerfarer - er død i en alder af kun 48 år

Af
Søren Andersen

NAVNE Nytårsaften blev for mange i Grenaa slet ikke den imødesete festlige afsked på 2019, da meldingen kom om, at Glenn Simonsen helt uventet var død i en alder af kun 48 år.

Glenn Simonsen stod i spidsen for Grenaa Bowlingcenter siden 1999, men forlod centret ved nytårsskiftet i 2018. Han havde netop taget hul på et nyt kapitel i livet - som lastbilchauffør - men da han kom hjem fra arbejde kort før nytår, følte han sig utilpas og gik i seng - og vågnede desværre ikke igen.

Glenn Simonsen var fra Sjælland - det herskede der overhovedet ingen tvivl om - men det var i Jylland, han fik sit virke. Han blev uddannet i en tæppeforretning i Holbæk, men fik siden arbejde inden for shipping med base i Aarhus og opgaver med at levere til kunder på Island.

Han drev en tid en kiosk i Mørke, hvor han var bosat, og her fik Ole Fast, ejer af Grenaa Bowlingcenter, øje på hans talent.

Den faste trio

Det blev til 18 rigtigt gode år i bowlingcentret. Den faste trio var Glenn, Rita og Michael - og med dem og et nøje udvalgt personale skete der ting og sager. Bowlingcentret ændrede sig fra et sted, hvor man kun kom, hvis man skulle bowle, til at blive hele Grenaas mødested - hvis man skulle tippe, oddse eller bare mødes med de faste venner, som der kom flere og flere af omkring baren med Gunnar Nu-billederne af de gamle fodboldstjerner.

Kvalitet var et nøgleord i den udvikling. Der skulle godt øl i glasset og god mad på tallerkenen, og det kom der. Kun på den måde kunne man tillade sig at lægge et prisniveau over, hvad Grenaa ellers var vant til - men det var de andre steder i byen, som lukkede, mens flere og flere gik ind gennem døren på Østerbrogade.

Kvik og skarp replik

Glenn var i sit es i den rolle. Hans hjerne var kvik og replikken skarp, men han elskede et modspil, og så kom der ekstra glød i øjnene. Var der en jysk amatør, som manglede de sidste centimeter talent for at hamle op med ham, kunne man lige så godt kaste håndklædet i ringen. Det var ikke alle, der kom lige godt ud af at lægge arm med Glenn - hverken fysisk eller verbalt.

Man skulle ikke være sammen med ham i mange timer for at opdage, at inde bag den facade, som nogle opfattede som sjællandsk karl smart-agtig, bankede der et blødt hjerte, som med tiden fandt sig godt tilrette i det jyske. Glenn var familiens mand. Så op til sin far Bruno, som også lærte ham at dømme en fodboldkamp eller ti - og elskede sin familie over alt.

Elskede golf

Golfspillet elskede han også. Udført med en fantastisk tro på egne evner og andres mangel på samme. Især turene til andre baner - både i Danmark og udlandet - satte han stor pris på. Her var han det naturlige midtpunkt. Både på banen og når der skulle hygges og bygges op til endnu en storartet præstation fra hans side den næste dag, som der så ikke altid var lige mange timer til.

Da han forlod Grenaa, var Aarhus målet - og der skulle liv i nye spillehaller, men Glenn måtte erkende, at Danske Spil ikke altid havde samme syn på tingene.

Nogle rystede på hovedet, da han meldte ud, at nu ville han tage stort kørekort og køre lastbil. Men egentlig var det logisk nok. Glenn var sin egen herre. Havde det ikke godt med at få trukket andres beslutninger ned over hovedet, og hvis der er en arbejdsplads, hvor man selv træffer alle beslutninger, er det vel bag rattet i en lastbil?

Desværre blev det ikke til så mange ture, som han havde håbet på. Alt, alt for tidligt blev det til et farvel til hele Grenaas bowlerfar - som der da også stod på rammen omkring nummerpladsen på hans bil.

Glenn Simonsen bisættes fra Grenaa Kirke torsdag 9. januar klokken 13. Han efterlader sig hustru og døtre.

Publiceret 03 January 2020 17:02