Hans Jørgen Petersen er formand for 'Foreningen Bevar den grønne kile' og tilfreds med Vision Kongelunden', der blev fremlagt af kommunen i begyndelsen af måneden. Arkivfoto: Danni Paulsen.

Hans Jørgen Petersen er formand for 'Foreningen Bevar den grønne kile' og tilfreds med Vision Kongelunden', der blev fremlagt af kommunen i begyndelsen af måneden. Arkivfoto: Danni Paulsen.

Forening begejstret for 'Vision Kongelunden': "Vi har fået en tidlig julegave"

Formand for borgerforening roser kommunens planer for stadionområdet og ser frem til at blive en vigtig del af borgerinddragelsen til januar

Af
Kim Skovrup Andersen

Da borgmester Jacob Bundsgaard (S) 2. december på et stort pressemøde på rådhuset præsenterede planerne for stadion og området omkring, sad Hans Jørgen Petersen med følelsen af at have fået en tidlig julegave.

I slutningen af marts var den 70-årige aarhusianer med til at danne 'Bevar den grønne kile fra Havreballe skov til Højen' som et form for modsvar mod planerne om at bygge i området og for at bevare alle grønne åndehuller.

Og det ser nu ud til at være lykkes for foreningen, der begyndte som en protestgruppe, men nu ser sig selv som en aktiv medspiller.

"Jeg er dybt rørt og glad for, at Henrik Lind Invest og Salling Fonden dukkede op med så stor en pengepose, som de gjorde. Det berørte mig også dybt, at borgmesteren lagde en så visionær og flot plan frem, som han gjorde," siger Hans Jørgen Petersen, som har boet på Jyllands Allé siden 2000 og boet i området i hele sit voksenliv.

Møde med borgmester

Forinden havde foreningen haft et møde med borgmesteren 8. november.

"Det er også derfor, jeg er så lykkelig, fordi jeg i den grad ser vores plan og det vi havde kæmpet for, afspejlet i 'Vision Kongelunden'. Og så er jeg glad for den klare markering af, at hele området skal ses i en sammenhæng og en helhed med de tre folkelige kulturperler som stadion, væddeløbsbanen og cyklebanen. Det er nemlig også noget, vi har arbejdet for. Vi er blevet hørt, og vi er blevet taget alvorligt," fastslår formanden.

I 2020 begynder borgerinddragelsen for alvor.

"Vi forventer helt sikkert at blive inviteret med i borgerinddragelsesprocessen. Det er kommunen, der har bolden, men vi håber da på fortsat at blive hørt. Vi vil fortsat spille positivt og konstruktivt med i processen og forsøge at fast i de input, vi har givet. Især omkring udviklingen af de grønne områder," siger Hans Jørgen Petersen.

Foreningen håber på, at kommunen vil nedsætte et stående udvalg bestående af repræsentanter for sportsaktørerne, brugere og andre borgere. Et udvalg, som projektgruppen kan sende diverse spørgsmål til høring hos.

Fakta

Plan for stadionområdet

  • Under visionen 'Kongelunden' skal området ved Ceres Park & Arena, Marselisborg Mindepark og Jydsk Væddeløbsbane forbedres og moderniseres.
  • Salling Fondene og Lind Invest vil hver bidrage med 250 millioner kroner. Salling Fondene har allerede givet 5 millioner kroner til en proces- og projektledelse.
  • I styregruppen sidder donorerne, rådmændene for Kultur & Borgerservice samt Teknik & Miljø samt borgmesteren.
  • Visionen har fem pejlemærker. Området skal blandt andet være en samlet attraktion og centrum for livskvalitet, bevægelse og fællesskaber og være hele Aarhus' legeplads.

Tidsplan:

  • 2020: Etablering af projektorganisation og borgerinddragelse.
  • 2021-2023: Overordnet udviklingsplan, planlægning og de første anlægsarbejder.
  • 2024-2026: Infrastruktur, destinationer og øvrige anlægsarbejder.

Publiceret 18 December 2019 07:00