Aarhus kvitter smøgerne.

Aarhus kvitter smøgerne. Modelfoto: Adobe Stock.

Rygestoptilbud i Aarhus: Fire ud af fem har kvittet smøgerne

Lokalt rygestoptilbud er kommet godt fra start

Fire ud af fem har kvittet smøgerne efter deltagelse i rygestoptilbuddet Aarhus Kvitter Smøgerne. Helt præcist har 22 af de 27 deltagere (81 procent) droppet cigaretterne efter et rygestoptilbudd, der blev afviklet i Skødstrup.

"Jeg har villet stoppe i lang tid, og nu er det endelig lykkedes. Jeg er så glad. Rådgiverne er fordomsfrie, man bliver taget godt imod, og der er god stemning hver gang," fortæller en af deltagerne, Marianne Hansen, i en pressemeddelelse fra Folkesundhed Aarhus, der hører under Aarhus Kommune.

"Der er et fantastisk sammenhold, god støtte og opbakning. Jeg har fået mange gode redskaber, så jeg nu ved, hvordan jeg kan forblive røgfri," fortæller Anette Kirk, der ligeledes er blevet røgfri.

Deltagerne i rygestoptilbuddet har mødtes en gang om ugen i syv uger for at få inspiration og rådgivning til at komme af med deres usunde vane. Det nye ved denne type rygestopkoncept er, at forløbet rykker ud i lokalområderne.

"Det giver en samhørighed, at man er mange, der er fælles om at komme ud af afhængigheden," fortæller Anne Lyhr, Sundhedsmedarbejder ved Folkesundhed Aarhus.

Andre kommune har haft stor succes med dette rygestoptilbud, som i Aarhus er arrangeret i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.

Onsdag 15. januar starter et nyt lokalt rygestoptilbud op i Tilst, som er for alle borgere i Aarhus Kommune. Tilmelding sker ved at ringe til 40 12 45 43 eller på mail rygestop@mso.aarhus.dk.

jr

Publiceret 17 December 2019 00:00