Jeppe Jensen er musiker og optræder også som Den Syngende Julemand. Han kan kontaktes via facebook-siden 'Lej en julemand til juleaften'.

Jeppe Jensen er musiker og optræder også som Den Syngende Julemand. Han kan kontaktes via facebook-siden 'Lej en julemand til juleaften'. Modelfoto: Jens Astrup /Ritzau Scanpix

Utraditionel jul:

"Jeg får 14 juleaftener på én gang"

Julemand Jeppe Jensen tilbringer den 24. december med at besøge 14-15 familier

Af
Louise Nyvang Burmeister

Bjælderne klinger, og børnenes kæber falder til jorden, når selveste julemanden træder ind i stuen.

"Når man først har oplevet julelysene i de små børns øjne, så vil man gerne have mere. Det er helt specielt at opleve den julemagi, som skabes. Den har vi som voksne ellers glemt."

Jeppe Jensen er julemand, og børnefamilier kan få et besøg fra ham på en af årets absolut mest ventede dage. Han bruger nemlig hele den 24. december på at opfylde børnenes drøm om at møde julemanden.

"Jeg har aftalt med forældrene, at de lægger gaverne ude i carporten eller lignende. Så lægger jeg dem ned i min egen sæk, inden jeg banker på," siger 33-årige Jeppe Jensen.

Med små bjælder på støvlerne træder han ind i huset og beder straks børnene om hjælp.

"De skal hjælpe mig, for jeg er jo en gammel mand. Jeg skal følges hen til juletræet, og vi skal sammen have gaverne op af sækken og ind under træet. I virkeligheden er det jo dem, der hjælper os med julestemningen," siger Jeppe Jensen, der til daglig er musiker.

Juleaften er han klædt i den klassiske røde dragt med hvide kanter, stort hvidt skæg, sort bælte og grydeske.

"Vi går rundt om træet og synger måske et par sange, inden børnene får lov at åbne deres gaver," fortæller Jeppe Jensen.

Forsvinder i kanen

Og det lykkedes ham altid at slippe af sted igen på mystisk vis, uden at børnene når at se hverken kanen eller Rudolf.

"Det er jo altid et spændingsmoment, når julemanden flyver videre i kanen. Men det lykkes mig altid at lave en undslippe-manøvre."

Julemandens rute er et større puslespil, der skal gå op, for Jeppe Jensen vil gerne glæde så mange som muligt juleaften.

"Jeg kører flittigt rundt i Aarhus. Men der er også altid nogle, jeg må skuffe. Og jeg kan desværre ikke nå til hverken Sønderjylland eller Fyn," siger 33-årige Jeppe Jensen, der har taget det ærefulde hverv som julemand gennem fem år.

Hans egen familie har accepteret, at de må undvære ham.

"De bliver ved med at invitere mig, men de ved godt, at jeg er årets udeblevne gæst. De har affundet sig med det og glæder sig på mine vegne, for de kan godt se, at jeg foretrækker det på den her måde".

"Jeg kan ikke forestille mig en sjovere juleaften. Jeg får lov til at opleve 14 juleaftener og se børnenes glæde helt tæt på. Jeg synes jo ikke, at jeg stiller min egen jul i anden række. Jeg synes tværtimod, at jeg får lov at opleve julen fra første række," siger Jeppe Jensen.

Juleserie

Lokalavisen Aarhus bringer i løbet af december historier med folk, der holder jul på en anderledes måde end den traditionelle. Følg med i avisen og på aarhus.lokalavisen.dk

Publiceret 12 December 2019 07:00