Casper Åkær Christensen er butikschef i den nye 1.343 kvadratmeter store Netto på Runevej 1.

Casper Åkær Christensen er butikschef i den nye 1.343 kvadratmeter store Netto på Runevej 1. Foto: Anders Michaelsen

Flyttet:

Nu er ny kæmpe-Netto åbnet

Netto er rykket fra Bronzealdervej til Runevej, og det er med væsentligt flere kvadratmeter til følge

Af
Anders Michaelsen

BUTIK Der er plads til større armbevægelser i Hasle. I hvert fald hvis man arbejder eller handler i den lokale Netto.

For her er dagligvarekæden rykket fra Bronzealdervej og et par hunderede meter ned ad Runevej, hvor der tidligere lå en Meny, og det betyder, man har fået endnu mere plads at boltre sig på.

Helt præcist får butikschef Casper Åkær Christensens ansatte og kunderne et 1.343 kvadratmeter stort butiksområde mod de 615, man havde på den gamle adresse.

"Vi har virkelig fået nogle lækre rammer med store, brede gange, et nyt, fedt sortiment og en stor frugt- og grønt afdeling. Og så er butikken dobbelt så stor som de fleste andre Nettoer," fortæller den nyindflyttede butikschef.

Skandinavisk indrettet og fokus på grønt

Første åbningsdag for den nye Netto var i torsdags, og her har modtagelsen ifølge butikschefen været positiv.

Den nye butik er en del af det nye 3.0-koncept, hvor dagligvarekæden forsøger sig med det, den selv betegner som en mere moderne og skandinavisk indretning med et øget fokus på frugt og grønt, nemme hurtigretter og friske salater.

Og så skal de ekstra kvadratmeter, bedre skiltning, scan-selv-system, flere faste varer og et mål om mindre rod være med til at gøre det mere overskueligt at handle i butikken.

"Kort fortalt kan man sige, at det nye Netto-koncept går ud på at forbedre indkøbsoplevelsen for vores kunder. Der er 'to-go'-varer eksempelvis også en del af konceptet. Tid er jo en faktor for alle, og der er ikke nogen, der gider handle, og det skal gerne være så nemt som muligt. På den måde skulle butikken også gerne afspejle vores kunders behov," siger butikschef Casper Åkær Christensen.

3.0-koncept til flere butikker

Nettos 3.0-koncept skal implementeres i kædens nye forretninger, hvilket eksempelvis er sket i Viby på Wilhelm Becks Vej, på Finderupvej i midtbyen og i Veri Centret i Risskov. Og dagen inden den nye kæmpe-Netto i Hasle åbnede, kunne man i Randers lukke de selvåbne døre op for Danmarks største Netto på 1.550 kvadratmeter.

Og det er ifølge udviklingschef i Salling Group Carsten Hadsbjerg en naturlig udvikling for kæden.

"Det, der er sket med en discountbutik, er, at varesortimentet bare er blevet større. Vi startede i Netto med 600 varenumre helt tilbage i starten 80'erne, så kom vi op på 800, og da vi ramte de 1.000, mente vi, det var det rigtige antal. Nu er vi på langt over 2.000 varer, og det betyder blandt andet, at ferskvarer, frugt og grønt, som er vores store salgsmagnet, er blevet udvidet helt enormt. Og når man gør det, så kræver det bare mere plads," forklarer udviklingschefen.

Over de næste fire til fem år er det planen, at Nettos nuværende butikker skal have et lignende ansigtsløft, som faciliteterne i Hasle har fået det.

Ingen ny butik på gammel adresse

I den nyåbnede butik er det også en glad butikschef, der kan stå og skue ud over brede gange og veltrimmede hyldefacader - tilfredsheden håber han smitter af på kunderne.

"Jeg håber, at kunderne synes, at vi har fået en pæn butik, der er rar at komme i. Og så håber jeg selvfølgelig, at de synes, de har fået en god kundeoplevelse med god service og smil på læben, når de har handlet her," siger Casper Åkær Christensen.

Imens står de gamle lokaler på Bronzealdervej nu tomme. Det er stadig Salling Group, koncernen bag Netto, Bilka og Føtex, der ejer dem. Spørger man udviklingschefen i Salling Group, Carsten Hadsbjerg, så er man i 'tænkemode' med lokalerne, men der er umiddelbart ikke nogle planer om, at en af koncernens butikker flytter ind der.

Publiceret 11 December 2019 08:00